Fara foc nu iese fum, iese dulce

Fara foc nu iese fum, iese dulce

Esti ceea ce mananci, esti ceea ce bei, esti ceea ce imbraci, esti ceea ce gandesti – lista lucrurilor care te fac ceea ce esti poate continua la nesfarsit. Dar cel mai mult conteaza ceea ce mananci, iar romanii incep sa fie din ce in ce mai preocupati de asta - o arata studiile precum raportul “In bucataria romanilor. De la raft in farfurie”, realizat de Nielsen Romania, sub umbrela SMARK Research. Pe asta s-au bazat si proprietarii cofetariei Ostraw Vegan, un loc in care se gasesc prajituri cum orice gurmand si-ar dori sa manance, toate vegane si pregatite fara foc. Cum prajiturile Ostraw aratau prea bine ca sa nu le bagam in seama, i-am pus cateva intrebari Narcisei Teodorescu, fondator al proiectului, pentru a afla intreaga poveste.

Oamenii sfintesc cofetaria
In spatele proiectului Ostraw Vegan sunt Narcisa si Adrian Teodorescu. Narcisa este lector universitar si preda matematica, iar Adrian este consultant IT, specializat pe soft bancar. Cei doi sunt fondatorii proiectului si tot ei se ocupa de managementul cofetariei. Alina si Ioana constituie departamentul de productie, iar Andreea si Flori pe cel de vanzare. Fiecare din colaboratorii nostri are experienta pe postul pe care il ocupa.

Ideea
Ideea proiectului a aparut in iarna 2011-2012, din incurajarile prietenilor nostri, pentru a pune in practica un hobby. Astfel, obiectivul nostru a fost si inca este promovarea unui stil de viata cat mai sanatos, fara aditivari, pasteurizari, chimizari si superprelucrari alimentare. Prin produsele sale, Ostraw Vegan se adreseaza unui public destul de larg: copii, parinti, persoane care sufera de diabet sau care au intoleranta la lactoza, la gluten.

Fara foc nu poti gati prea multe dulciuri - nimic mai gresit. Aici, vedetele sunt macarons raw de lamaie. 

Botezul
Ostraw ne-a fost sugerat de combinatia cuvintelor "ostrov" si "raw", iar in felul acesta cofetaria noastra a devenit un ostrov de sanatate.

Inspiratie raw
O parte din noutatile din magazin ne sunt inspirate de copiii nostri si de prieteni, in functie de necesitatile lor zilnice – poate vor un tort dulce-acrisor sau unul mai amarui, ori poate au nevoie de un baton energizant dupa ce termina programul de fitness sau poate vor o prajitura care sa stimuleze circulatia cerebrala. Alta parte din dulciuri ne este inspirata de locurile prin care calatorim. Acolo cautam ingrediente autohtone si gustam din dulciurile traditionale ale locurilor respective, incat cand ne intoarcem din vacante avem intotdeauna noutati.

Si ciocolata poate fi vegana - aici, bomboane de ciocolata alba, pregatite fara foc 

Promovare
Cea mai buna promovare o constituie recomandarea clientilor nostri. Alte medii de promovare folosite de noi sunt Facebook, reviste, televiziune.

Provizii
Pentru seminte si fructe deshidratate ne aprovizionam de la Driedfruits, pentru superalimente, si unt de cacao de la Beorganic, fructele bio vin de la Biomania, nucile romanesti, merele, catina, afinele vin de la producatori autohtoni din judetele Prahova, Dambovita, Arges.

Viitorul
Dorinta noastra este ca pe viitor sa diversificam cat mai mult gama de produse oferite, ramanand insa in zona de dulciuri.

Feedback fara foc
Oamenii sunt foarte deschisi. Ne scriu persoane din toata tara ca ar dori sa guste din dulciurile noastre si multi dintre ei ne-au cautat cand au avut drum in Bucuresti, la altii am ajuns noi cu produse cand am avut drum prin orasul lor. Atat in vara 2012, cat si in vara anului 2013 ne-au trecut pragul turisti straini care aflasera de cofetarie via Facebook.

Educati si vegani
Educarea oamenilor este esentiala. De aceea organizam ateliere pentru copii si workshopuri pentru adulti unde le prezentam beneficiile unei alimentatii raw, retete de dulciuri si bauturi (lapte de migdale, de susan, limonada goji) .

Sacrificii pentru profit
Cu siguranta NU am renunta la specificul cofetariei de dragul profitului!

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related