Fusion: Talks popularizează domeniul „artă-și-știință”

Fusion: Talks popularizează domeniul „artă-și-știință”

Apel Scena art&science. Art&science pe scenă

Asociația Qolony - Colonia pentru Artă și Știință organizează prima conferință internațională Fusion: Talks, ediția I, 2021. Conferința este un eveniment hibrid, care se desfășoară online și, în funcție de evoluția situației epidemiologice și a restricțiilor aferente, cu public la POINT Hub, str. General Eremia Grigorescu nr. 10, București, în perioada 11-14 octombrie 2021.

Fusion: Talks popularizează în rândul publicului din România conceptul de art&science, artă-și-știință, un domeniu transdisciplinar care folosește tehnologia ca mijloc de exprimare artistică sau un gen nou care nu doar fuzionează discipline, ci le depășește și le contopește în expresii artistice noi sau inovații științifice.

Invitații din Marea Britanie, Rusia, Austria, România, Franța, Canada, Belgia, Olanda, Spania și Portugalia, vor susține prezentări și vor intra în dialog cu publicul pentru a răspunde la întrebările: Ce este artă-și-știință? Cine face artă-și-știință? Cine promovează artă-și-știință? De ce artă-și-știință? Limba de lucru este engleza, evenimentele se vor difuza gratuit pe Facebook live. Publicul din București își poate achiziționa bilete pentru a participa în persoană la networking și vizionarea performance-urilor de artă-și-știință care vor fi prezentate în încheierea fiecărei zile, la POINT.

Programul conferinței:

(lucrările se desfășoară în limba engleză)

Luni, 11 octombrie, 18:00 - 20:00 - Ce este arta și știința?
Cu Anna Dumitriu (Marea Britanie), Aliya Sakharuyeva (RU), Claudia Schnugg (AT), Horea Avram (RO), Annick Bureaud (FR)
20:15 - 20:30 - spectacol live la POINT (care urmează să fie anunțat, pe baza apelului deschis, în curs de desfășurare până la 2 octombrie)

Marți, 12 octombrie, 18:00 - 20:00 - Cine face artă și știință?
Cu Jennifer Willet (CA), Frederik De Wilde (BE), Sabina Suru (RO), Nicole Spit (NL), María Castellanos (ES)
20:15 - 20:30 - spectacol live la POINT (care urmează să fie anunțat, pe baza apelului deschis în curs de desfășurare până la 2 octombrie)

Miercuri, 13 octombrie, 18:00 - 20:00 - Cine promovează arta și știința?
Cu Laura Welzenbach / Ars Electronica (AT), Aurelie Delater / S + T + ARTS (UE), Miruna Amza / Scientifica (RO), Lucas Evers / WAAG (NL), Ana Solange Leal (PT) / S + T + ARTS
19:15 - 19:30 - spectacol live la POINT (care urmează să fie anunțat, pe baza apelului deschis, în curs de desfășurare până la 2 octombrie)

Joi, 14 octombrie, 19:00 - 21:00 - De ce artă și știință?
Cu Adrian Currie (Marea Britanie), Clive Cazeaux (Marea Britanie), Cezara Nicola (RO), Diana Andreea Novaceanu (RO)
21:15 - 21:30 - spectacol live la POINT cu Cătălin Crețu (RO)

Artiștii care folosesc concepte și metode transdisciplinare pentru a interacționa cu publicul sunt invitați până pe 2 octombrie să propună o lucrare sau un performance în cadrul apelului Scena art&science. Art&science pe scenă, prin care Qolony selectează și premiază trei scurte spectacole sau performance-uri care vor fi prezentate în cadrul conferinței Fusion: Talks, în perioada 11-14 octombrie 2021 la POINT Hub. 

Proiectul cultural Fusion: Talks este organizat de Asociatia Qolony – Colonia pentru Artă și Știință și co-finanțat de Ministerul Culturii prin programul „Acces”.
Co-finanțatori: Ministerul Culturii, Forumul Cultural Austriac, Institutul Francez din București, Ambasada Regatului Țărilor de Jos
Partener: Centrul de Excelenţă în Studiul Imaginii (CESI)
Parteneri media: Radio România Cultural, The Institute, DoR - Decât o Revistă, Bookhub.ro, Modernism, noi3.life, Propagarta, AGERPRES, Știintă și Tehnică, Elle Romania, IQads, Savantgarde

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related