Lucrări ale artiștilor Celulei de Artă la Environment days – connecting realities, între 3 si 5 iunie, la Chișinău. Expoziții simultane în 5 orașe, portaluri live și instalații din materiale reciclate, de Ziua Mediului

Lucrări ale artiștilor Celulei de Artă la Environment days – connecting realities, între 3 si 5 iunie, la Chișinău. Expoziții simultane în 5 orașe, portaluri live și instalații din materiale reciclate, de Ziua Mediului

Arta reciclata si tehnologia isi dau mana in 5 iunie, de Ziua Mondiala a Mediului. Timp de mai multe zile, artistii din cadrul Asociatiei Culturale Art Mirror si Celula de Arta organizeaza expozitii simultane in 5 orase: Barcelona, Londra, Cluj-Napoca, Bistrita si Chisinau. La Chisinau, evenimentul are loc sub Arcul de Triumf, in perioada 3-5 iunie, iar accesul este gratuit.

Sub numele Environment days – connecting realities, vizitatorii vor descoperi zeci de lucrari artistice realizate din materiale reciclate iar in lucrarile lor, artistii abordeaza diferite subiecte existentiale pentru societatea actuala

In plus, incepand de sambata 4 iunie, cu ajutorul unor instalatii tip portaluri cu transmisie live, realizate tot din materiale reciclate, vizitatorii se pot conecta in timp real cu participantii din Cluj-Napoca, Bistrita, Barcelona si Londra, orase care fac si ele parte din eveniment.

„Lucram la acest proiect de aproximativ 11 luni. Initial, conceptul a pornit de la conectarea a doua orase si comunitati diferite, dar cu interese si activitati comune de Ziua Mediului. Conflictul din Ucraina ne-a fortat sa schimbam nu doar conceptul, ci si cauza acestui proiect. Astfel, 3 portaluri sunt conceptualizate in solidaritate cu situatia din Ucraina. Asadar, in data de 5 iunie vom reusi sa sarbatorim Ziua Mediului in 5 orase si vom conecta diferite realitati”, afirma Cristina Cantemir, fondatoarea Asociatiei Art Mirror.

Instalatia din Chisinau care va face livestreamul va fi creata din cateva sute de flori din pudra de piele naturala in cromatica steagului Ucrainei. Portalul va fi format din ecran led modular rezistent la apa, special pentru evenimente in exterior.

Va exista si un program de livestream: sambata, se vor conecta cu instalatiile din Cluj, Bistrita si Chisinau, iar duminica, cele din Cluj, Bistrita, Chisinau, Londra, Barcelona.

Tone de materiale, reciclate pentru realizarea portalurilor live si a lucrarilor artistice

Toate portalurile de conectare live streaming si toate lucrarile artistice sunt realizate din produse reciclate: hartie, sticla, plastic.

„Pentru realizarea instalatiilor tip portal am refolosit aproximativ 100 kilograme de CD-uri, 300 kilograme de hartie reciclata, 70 kilograme de dopuri pluta, 20 kilograme de sticla si 30 kilograme de pulbere de piele”, declara Cristina Cantemir.

Solidaritate fata de situatia din Ucraina

In cadrul evenimentului, care va fi vernisat exact in ziua 100 a razboiului pornit de Rusia in Ucraina, organizatorii isi arata solidaritatea fata de artistii ucraineni. Vor fi expuse zeci de lucrari si ilustratii ale artistilor ucraineni, iar prin intermediul portalurilor conectate intre ele, mesajele de solidaritate ale participantilor vor ajunge la ucraineni, aflati in mai multe colturi ale lumii.

Evenimentul Environment days – connecting realities are loc in 5 orase din Spania, Marea Britanie, Romania si Republica Moldova:

  • Barcelona (5-12 iunie, galeria Villa del Arte Barcelona)
  • Londra (5-12 iunie, Institutul Cultural Roman de la Londra)
  • Cluj-Napoca - Piata Unirii (3-5 iunie, in cadrul festivalului Cluj Never Sleeps) si la Casino (6-9 iunie)
  • Bistrita (3-5 iunie, in Parcul Central)
  • Chisinau (3-5 iunie, sub Arcul de Triumf din centrul Chisinaului)

Accesul este liber la toate atelierele si activitatile.

Artistii care expun sunt Viktoria Cherniakhivska, Cristina Cantemir, Florin Marc, Daniel Loagar, Mihai Rusen si Andrei Cornea.

Evenimentul este organizat de Asociatia Culturala Art Mirror si Studioul Urban Mirror, cu sprijinul Cluj Never Sleeps, Celula de Arta, Primariei Municipiului Bistrita, Directiei de Cultura din Republica Moldova, Ambasadei Romaniei la Londra si Galeriei Villa del Arte Barcelona.
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Bucuresti FM, Spotmedia, IQads, Zile si Nopti, B365.ro, Curatorial, Propagarta, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, The Institute, Zeppelin, Modernism, Revista Golan, PRwave, Bookblog, 4arte, Iqool, goingout.ro, bucharest-guide.ro, probucuresti.ro, Munteanu, SMARK.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related