Doar pentru art directori

Ma trezesc in fiecare dimineata cu chef de a face ceva frumos pe ideile pe care le-am visat azi noapte. Deschid ochii pe ferestrele care stralucesc din blocul de vis a vis si incet-incet crapaturile betoanelor incep sa prinda contur. Dau drumul la stiri ca sa ma trezesc mai bine si imi beau cafeaua cu mult lapte. Fata speriata de la sport cu parul prost aranjat si lumina horror ma desteapta de-a binelea. Mai imi pun o perna sub cap si ma uit mai bine. Decorurile arata incropit, hainele prezentatorilor sunt aruncate cu furca.

Zapez pe toate canalele si ma mai relaxez cu cate o reclama decenta. Alta ma trezeste la realitate: intarzii si layoutul iara pleaca prea tarziu la client. Aseara am incercat sa-i gasesc cea mai potrivita forma dar parca tot "romaneste" arata. Pe drumul catre job fac slalom printre cladiri triste si oameni cenusii. Ghicesc uniforme de birou, de pierde-vara, de secretara sau de young-dinamic-aspirational-proffesionals. Trec la milimetru de botul masinii mele si parca imi vine sa-i pictez pe toti.

Imi dau seama ca traiesc intr-un oras cam fara personalitate. Desi daca ma plimb prin centrul vechi amestecul frantuzo-oriental ma incalzeste putin. Cladirile noi chiar daca luate in parte mai arata cumva sunt total nepotrivite cu amplasamentul lor. Ciuperci termopanate se catara una peste cealalta. Spatii verzi aproape ca nu mai vezi. Acolo tot as mai gasi un pic de armonie si proportie. Oameni naturali sau macar bine aranjati nu sunt la vedere. Disconfortul vizual ma face sa-mi caut resurse in cutia cu amintiri din vacanta. Scap de grotescul mediului in care traiesc cu franturi de Italie, Londra si iesiri la pescuit. Natura te scapa de balastul modelelor nereusite. Imi mai incarc bateriile cu imagini curatate de generatii de artisti. Care s-au trezit cu un San Pietro sau Tate Modern in fiecare zi si au plecat cantand catre munca. Cum sa nu-ti iasa bine cand esti inconjurat de frumos?

Creativitatea vizuala este legata in mod invariabil de spatiul care ne incojoara. Acesta are puterea sa ne inspire sau, dimpotriva, sa ne inchida in felul lui de a fi, de multe ori, urat si monoton. Nu-i inteleg pe nostalgicii graficii colhoznice cu fonturi mari care au prins sau n-au prins cozi la portocale. M-as trezi din nou intr-un loc mai frumos. Si nu e nici o filosofie aici. E normal ca obiectele din jurul tau, care iti fac placere, sa te inspire si lucrurile pe care le urasti sa te inhibe. De aceea, iata o ipoteza. Locurile pe unde treci zilnic, biroul la care stai si lucrurile pe care le vezi dau masura creativitatii tale.

Tu ce vezi langa tine?

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Campanii

Sectiune


Comentarii

Prenume Nume
acum 17 ani
"s-au n-au prins" se scrie "sau n-au prins"
Irina Petrovici
acum 17 ani
"doar pentru art directori"
Cristina Lambru
acum 17 ani
Gigel...Icodin ...cine e si ce cauta el in viata lui. Bai, pe bune, e jignitor, umilitor, e de kkt sa ne loveasca peste bot si peste ochi si peste bunul simt astfel de scrieri.
Roxana Dunde
acum 17 ani
de ce nu iti iei bagajele si creativitatea si te muti intr-un loc in care sa te poti duce cantand la job?...
Florin Florian
acum 17 ani
Baietas scrii ca un adolescent interiorizat care se crede superior celorlati doar pentru ca stie un pic sa deseneze..Nu stiu de ce ai scris articolul asta "doar pentru art directori" cind e de fapt scris pentru fetite de clasa a-IX-a.Cu alte cuvinte..alt snob din publicitate....Te sfatuiesc sa faci niste injectii cu sange in cohones...O sa te ajute...
Florin Florian
acum 17 ani
Iar faptul ca tu nu te duci cintind la munca si nu prea iti iese nimic nu are nimic in comun cu felul in care arata Bucurestiul.
angy _13
acum 17 ani
Conteaza foarte mult si imaginatia,,,,

Pana la urma depinde de transpunerea ta sau a lucrurilor in perimetrul pe care-l vrei.

claudiu dobrita
acum 17 ani
Deci din cauza Bucurestiului layouturile sunt de rahat.
claudiu dobrita
acum 17 ani
Am scris "layouturi de ra-h-at", dar automat a aparut excremente.
Adrian Ionescu
acum 17 ani
Crezi ca faci parte dintr-o gasca speciala si numai ea te-ar intelege...
Cristian valentin Milcoveanu
acum 17 ani
povestea tipului pare desprinsa din reclama Dorna, crapaturi in beton din care rasar ghiocei...
bogdan cobuz
acum 17 ani
De unde vii colegu, ca bucurestean sigur nu esti! Mama lor de blocuri...nu te mai lasa sa gandesti occidental...
costin calugaru
acum 17 ani
de la prezentatorii cu haine aruncate cu furca, de la oamenii cenusii si cladirile triste, de la ciupercile termopanate, de la grotescul mediului in care traim...

io zic ca de vina e limbajul asta fandosit si impopotonat peste masura, folosit absolut gratuit de fiecare data. da' pana la urma, ce stiu eu?

Eliza Lia
acum 17 ani
you are not alone.

hang in there.

Diana Olteanu-Smarandache
acum 17 ani
Pe tine...care ai infipt lalaeaua in branza. Kiss you! ;-)
Mirela Patru
acum 17 ani
tipic pentru frustrati sa subaprecieze si sa viseze la mirajul occidentului! sa se simta niste victime ale nesansei!!! pai cum sa nu fie orasul plin de cladiri triste si oameni cenusii cand toti se cred niste oprimati??? de fapt chiar tu esti unul dintre cei pe care-i descrii cu atata sictir...
Daniela Ioan
acum 17 ani
Comentariile poate rautacioase. la prima vedere, a celor de mai sus, nu sunt lipsite de substanta. Un sfat simplu si dezinteresat: nu cauta scuze, sunt oameni care au creat lucruri incredibile in mocirla si la propriu si la figurat, si nu faceau publicitate ci chiar ARTA. Din alta parte vine inspiratia, asta nu inseamna ca bucurestiul nu ar fi urat:)
turcanu teodor
acum 17 ani
eu sunt din constanta ... si parca cineva mi-a citit gandurile ! Ai perfecta dreptate, dar eu cand ajung la servici, ca sa uit de drumul si de locurile neplacute pe care le-am intalnit intru pe un site de fotografie ... pur si simplu ma linistesc ... ma relaxeaza si imi dau o masura "bunicica" de creativitate ... si eu lucrez in acelasi domeniu ... si pe mine ma preseaza timpul
sybyla-flavia cojocaru
acum 17 ani
traim acolo unde ne alegem sa traim..conteaza intr-adevar un petic de verdeata,dar mai mult conteaza oamenii de langa noi,ca tot ne intrebam ce vedem in jurul nostru...poti sa ai o tona de inspiratie si sa gandesti o suta de imagini in aglomeratia din tramvai daca stii sa te detasezi si chiar vrei asta...
Oana Iordache
acum 17 ani
Padure fara uscaciuni ai vazut?...

Eu zic sa vedem si partea frumoasa a lucrurilor si sa nu ne lasam umbriti de anumite lucruri care ni se par urate!!!

Oana

Zmock Y
acum 17 ani
Veni, Vidi, Pipi.


Branded


Related