Palate deschise pe Calea Victoriei: povestea Palatului Romanit, conferință cu acad. Georgeta Filitti

Palate deschise pe Calea Victoriei: povestea Palatului Romanit, conferință cu acad. Georgeta Filitti

Fundația Calea Victoriei vă invită sâmbătă, 10 iunie, de la ora 11:00, la cea de-al patrulea eveniment din seria „Palate deschise pe Calea Victoriei”: Povestea Palatului Romanit, conferință cu doamna academician Georgeta Filitti.

Palatul Romanit, sediul Muzeului Colecţiilor de Artă, situat pe Calea Victoriei la numărul 111, este o clădire reprezentativă pentru Bucureştiul din secolul al XIX-lea, înălţată de boierul C. Faca, la intersecția dintre Calea Victoriei (pe atunci Podul Mogoşoaiei) și Calea Griviţei (Podul Târgoviştei).

Doamna academician Georgeta Filitti, unul dintre cei mai iubiți lectori de la Fundația Calea Victoriei, este ghidul nostru în explorarea poveștilor fascinante ale acestei clădiri monument ce găzduiește astăzi unul dintre cele mai interesante muzee din București: Muzeul Colecțiilor de Artă. Cele peste 30 de colecţii expuse permanent reunesc o mare varietate de lucrări de pictură, sculptură, grafică, artă decorativă românească, europeană şi orientală donate de-a lungul timpului de colecţionari şi artişti, cei mai mulţi dintre ei bucureşteni.

Prin proiectul „Palate deschise pe Calea Victoriei”, Fundația Calea Victoriei celebrează acest loc simbolic al capitalei, în anul în care se împlinesc 145 de ani de când Podul Mogoșoaiei a primit denumirea Calea Victoriei. Celebra arteră, pe care regăsim palate cu o arhitectură impresionantă, reprezintă o adevărată sursă de inspirație pentru întreaga noastră activitate. Astfel, oferim comunității prilejul să cunoască istoria orașului, clădirile de patrimoniu, personalitățile care le-au construit sau au locuit în ele și care, ulterior, le-au lăsat moștenire generațiilor viitoare, nouă.

La finalul evenimentului, participanţii se vor bucura de socializare şi vor savura un pahar de vin cu o gustare.

Parteneri: PSC Group, JTI România, Jidvei, Sempre Sano Catering.
Parteneri media: Radio România Cultural, RFI, IQads, Cărturești, Spotmedia, Ziarul Metropolis, Zile și Nopți, Aici a Stat, Bookhub, Metropola TV, Munteanu, TPU, bucurestiivechisinoi.ro, romaniapozitiva.ro

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related