Putin o sa aiba o surpriza sub brad de la Mother London

Daca ar fi un om, Craciunul meu ar avea multiple personalitati. Un fel de Dr Jekyll and Mr Hyde, dar mai mult Hyde. Dureaza mult sa gasesti cadoul potrivit pentru o persoana. Cel mai probabil, procesul te va innebuni: galagie, alti bezmetici care alearga de colo colo, bugete sinucigase si intrebarea aia sacaitoare: oare am ales marimea/culoarea/obiectul care trebuia?

De obicei, oamenii se gandesc sa cumpere altor oameni cadouri care sa le faca placere. Zic de obicei, pentru ca mai exista si cazurile speciale in care cadourile indeplinesc si alte functii: cadourile sunt o aluzie subtila, cadourile vreau sa-ti demonstrez ceva sau cadourile nu ai cum sa nu intelegi ce vreau sa-ti transmit.

As zice ca darul pe care Mother London l-a conceput pentru Rusia este un hibrid. Cu ocazia Craciunului, agentia britanica urmeaza sa trimita doua colete foarte speciale: unul pe adresa Ambasadei Rusiei in Londra si celalat, direct in inima Moscovei, la Kremlin. Ambele contin o matrioska cu cinci papusi: prima este un Elton John zambaret, urmat de Stephen Fry, George Michael, Graham Norton and Tom Daly.

Bineinteles ca Putin n-o sa planga in batista din cauza acestei incercari de a denunta ura pe care majoritatea rusilor o resimt fata de comunitatea gay, dar transformarea unuia dintre simbolurile nationale ale tarii intr-un manifest impotriva nedreptatii si discriminarii mi se pare o miscare mai mult decat indrazneata. In mod traditional, fiecare matrioska este pictata conform unei teme, reprezentand figuri politice sau personaje din basmele rusesti. Matrioska celor de la Mother este compusa din celebritati cu orientare homosexuala: daca o matrioska poate fi gay, atunci de ce nu ar avea dreptul si un rus? Va exista si o serie limitata de papusi, care poate fi cumparata online si toate fondurile stranse vor fi donate ONG-ului rusesc The Kaleidoscope Trust. Asa arata matrioshka:

Nu este prima data cand Mother London initiaza sau sustine diverse cauze. In octombrie 2013, proiectul Bush vedea lumina capitalei britanice. Nu are nicio legatura cu fostul presedinte american, ci cu tufisurile feminine, de care orice femeie ar trebui, in viziunea agentiei, sa fie mandra. Fie ca alege sa si-l decoreze, tunda sau smulga din radacini, societatea nu ar trebui sa ii impuna unei femei sa faca o alegere sau alta. Pe 3 octombrie 2013, 92 de femei curajoase s-au lasat fotografiate:

In iulie 2013, Mother recurgea la o metoda usor contradictorie pentru a atrage atentia asupra pericolului ecologic reprezentat de pungile de plastic. Uncarriable Carrier Bag vine in patru modele: terorist, dependent de sex, dependent de droguri si hot. Ideea? Foarte simpla: daca te rusinezi sa porti dupa tine contururile unor vibratoare sau grenade, ar trebui sa te simti rusinat si pentru ca pungile dauneaza mediului. In shop-ul lor online, creativii de la Mother te roaga frumos sa nu cumperi aceste pungi:

Si in fine, ultima cauza initiata de Mother pe care o sa vi-o arat astazi este Creepy Fans. Mother a creat sase modele de evantaie, cu desene usor grotesti, cu care te puteai racori in arsita britanica. Conceptul se bazeaza pe un joc de cuvinte: fan, in engleza, are sens de admirator si evantai. Persoanele care vor sa se simta celebre macar cateva minute si sa atraga inevitabil o hoarda de stalkeri ciudati au la dispozitie evantaiele creepy, pe care sunt scrise mesaje de genul: Roses are red, violets are blue, I've had a webcam installed in your loo (Trandafirii sunt rosii, violetele sunt albastre, mi-am instalat un webcam in toaleta ta). Toate fondurile au fost donate asociatiei de caritate Kid's Company.Subiecte

Sectiune

DictionarRelated