WoPA (Weapons of Public Attraction) devine agentia de comunicare pentru AGRICOLA

WoPA (Weapons of Public Attraction) devine agentia de comunicare pentru AGRICOLA

Incepand cu luna martie a anului 2015, serviciile de strategie si creatie pentru Grupul AGRICOLA sunt furnizate de WoPA (Weapons of Public Attraction), care semneaza actuala campanie de imagine a unuia dintre cele mai cunoscute branduri romanesti din industria alimentara.

Noua campanie "Pentru mese de poveste" a demarat cu o componenta de imagine pe principalele game de produse ale Grupului, care au in centrul lor povesti emotionante declinate de WoPA in trei spoturi tv, printuri si campanii la raft in Key Accounts.

AGRICOLA spune "povestile meselor", povesti emotionante si amuzante, povesti despre familie si prieteni, intrucat conteaza ce pui pe masa, dar si ce se intampla in jurul mesei.

"Marca AGRICOLA este lider de piata, cu o imagine ancorata puternic in traditional, sustinuta anterior prin atribute rationale. Am identificat ca fiind necesara o comunicare mai apropiata de oameni si o reimprospatare a imaginii brandului. Am plecat de la provocarea de a integra sub aceeasi umbrela trei categorii de produse cu target si obiceiuri de consum variate, ceea ce a condus la dezvoltarea unei platforme de comunicare," a spus Ionut Datcu (managing partner WoPA).

In contextul unui portofoliu diversificat, adresat unor tipuri diferite de consumatori, cu asteptari diferite, cel mai important element comun al produselor AGRICOLA este faptul ca acestea satisfac o nevoie de baza. Masa, care se ia in familie si intre prieteni, ramane o valoare traditionala, pe care, insa, WoPA a transferat-o din zona de arhaic intr-o zona de actual si modernitate.

"In primul rand, am scos masa din zona pieselor de mobilier. Am insufletit-o si am facut-o martora la momente din viata de zi cu zi. Am apelat la o echipa de italieni, de la regizor la food stylist, ca sa-i dea viata si am innobilat-o cu produsele companiei Agricola, ce si-au regasit locul firesc in povestile din spoturi. Cam asta e reteta." a explicat Luca Bulacu (partener si director de creatie WOPA).

Conceptul creativ a permis integrarea in comunicare a trei categorii de produse (carne proaspata, salamuri crud uscate si produse pre-gatite), cu un tone of voice emotional, care conecteaza brandul cu tipuri diferite de consumatori — de la familia traditionala, la familia in curs de formare si pana la familia reunita ca grup social— pastrand valorile de brand nealterate.

Povestile meselor AGRICOLA vor continua pe intreg parcursul anului, printr-o serie de campanii tactice in tv, print, POSM si activari in magazine centrate pe produse ale Grupului AGRICOLA.

Creatiile campaniei

TV

PRINT

Echipa de strategie si creatie WoPA
Ionut Datcu – managing partner, strategy
Alex Eftinoiu – senior strategic planner
Luca Bulacu – creative partner 
Adrian Dragan – senior copywriter
Mihai Gheorghiu – senior art director
Lucian Patareniuc – senior graphic designer
Magda Schnell – account director

Echipa AGRICOLA:
Carmen Gavrilescu – Marketing Manager
Daniel Bitere – Brand Manager
Cristian Calin – Corporate PR Manager

Echipa de productie:
Productie spoturi TV
Manfredo Leteo – regizor 
Stefano Bini – DOP 
Giovanna Domanico – food stylist 
Silver Bullet – casa de productie 
Viorel Sergovici – producator

Productie vizualuri:
Studio Tantareanu – studio foto
Ciprian Tantareanu – fotograf 
Adelina Tantareanu – food stylist 
Raluca Bararu – ilustrator 
Alexandru Tudoran – retoucher

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


WOPA

Suntem independenti.Nu vorbim tot timpul frumos, dar vorbim liber. Suntem locali.Poate nu avem director de creatie „din occident”, dar avem unul nascut in Colentina, care face publicitate de 16 ani,... vezi detalii »

Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related