Anthony Baker, omul care a ”mutat” cautarile din Google pe strazile Londrei, vine la ICEEfest

Anthony Baker, omul care a ”mutat” cautarile din Google pe strazile Londrei, vine la ICEEfest

Anthony Baker, unul dintre cei implicati in proiectul Google Outside, care a ”mutat” cautarile de pe ecranul laptopului sau smartphoneului pe strazile Londrei, vine la ICEEfest 2015 sa explice de ce contextul este cel putin la fel de important precum continutul, asa cum el insusi scria intr-un articol pentru Guardian.

Spre finalul lui 2013, Anthony Baker si R/GA, agentia de advertising in cadrul careia este director de tehnologie, colaborau cu Google si lansau Google Outside, un proiect care sa reaminteasca oamenilor cat de uimitor este cel mai mare motor de cautare din lume. Ei au instalat 160 de ecrane smart in Londra, pe care oamenii puteau afla in timp real programul obiectivelor din capitala Marii Britanii, unde se afla cele mai apropiate cafenele sau cat de departe este urmatoarea statie de metrou. Informatiile se schimbau in functie de ora, vreme sau locul unde erau afisate, dupa cum puteti afla din clipul video.

Anthony Baker - one of the brains behing the spectacular project "Google Outside" - will present at #ICEEfest together with other great and inspiring speakers. What are you waiting for?

Posted by ICEEfest on 29 Aprilie 2015

Rezultatul? 81% dintre cei care au vazut Outside considera acum Google mai inovator, iar 20% au descarcat aplicatia Google Search. Ulterior, gratie succesului Google Outside, a urmat si Google Outside 2.0.

”Urmatorul pas in marketing, daca vrea sa supravietuiasca, este sa se adapteze contextului utilizatorului. Daca informatia care ajunge la mine tine cont de context, poate fi mult mai utila”, afirma Baker in acelasi articol din Guardian. In calitate de Technology director al RG/A, companie americana insa cu sedii in multe orase precum Londra, Sao Paolo, Singapore si Bucuresti, Baker a lucrat nu numai pentru Google, ci si pentru Nokia, Microsoft, Ray-Ban, Telefonica O2, BBC si Beats by Dr. Dre, iar in ultima perioada este din ce in ce mai atras de ”internetul lucrurilor” (The internet of things).

Anthony Baker este numai unul dintre zecile de speakeri deja confirmati pentru editia 2015 a ICEEfest, care va avea loc in 11 si 12 iunie la Baneasa Shopping City.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Oameni

Sectiune



Branded


Related