Millo Simulov semnează regia filmului ESCAPE – primul film de ficțiune 360º din România

Millo Simulov semnează regia filmului ESCAPE – primul film de ficțiune 360º din România

Millo Simulov este genul de regizor care inovează întodeauna în filmele sale. A făcut “Kiddo”, primul film interactiv din România, iar acum semnează regia ESCAPE, primul film de ficțiune VR din România.

ESCAPE nu se vizionează, se trăiește odată cu personajul. Despre asta este ESCAPE. Despre a trăi o altă experiență ca și cum este a ta. Millo a reușit să creeze un film care te provoacă să trăiești cea mai intensă experiență pe care ți-o poate oferi vizionarea unui film.

Ready. Set. Go.

Filmările la ESCAPE au fost o provocare, pentru că platoul de filmare a arătat diferit față de ceea ce știm cu toții. N-am avut lumini, boomuri sau echipă în spatele camerelor, iar totul s-a filmat cadru secvență. Am folosit riguri speciale, astfel cel care va viziona filmul, va privi prin ochii personajului și va deveni el însuși personaj.

ESCAPE a fost un proiect foarte dinamic și atipic. Scenariul se scria seara pentru secvența de a doua zi, iar pe set se construia decorul care era gata până dimineața.

A fost foarte interesant să regizez un film 360. Nu puteam doar să stau deoparte și să privesc. Am avut un triplu rol in film, de regizor, actor și operator, așa că am fost tot timpul în mijlocul actorilor. De asemenea, nu am avut decupaj, totul a fost cadru secvență, ca la teatru, unde nu te mai oprești, o dai până la capăt. Practic, a trebuit să reinventăm un limbaj cinematografic.Millo Simulov.

ESCAPE și Realitatea Virtuală

ESCAPE s-a lansat oficial pe 11 august, la Expirat – Halele Carol și s-a bucurat de o prezență numeroasă la eveniment. Publicul prezent la lansare a trăit filmul la intensitate maximă cu ajutorul Samsung Gear VR și a avut parte de o nouă experiență de a viziona un film. Partenerul evenimentului de lansare și susținător al proiectelor inovatoare a fost Samsung.

VR-ul oferă alte posibilități de exprimare și o nouă viziune asupra prezentării spațiilor și locurilor. Cea mai importantă caracteristică a realității virtuale este că te imersează complet în film. Nu mai vorbim despre a viziona un film, ci despre a-l trăi, ca personaj.
Trăim începuturile acestui trend, iar asta ne oferă posibilitatea să explorăm și să experimentăm în diverse direcții.

În viitor, cred că VR se va dezvolta mai mult decât ne imaginăm acum, iar cinematografia deja face pași importanți spre asta. Din ce în ce mai multe festivaluri mari de film au început să introducă secțiuni dedicate acestui tip de content, dovadă că nu e doar ceva trecător. – Millo Simulov

Independent nu înseamnă singur.

Credem în asta și ne bucurăm să vedem că mai sunt și alții ca noi. Când un motto devine mai mult de atât, se nasc  proiecte îndrăznețe, așa cum este ESCAPE. Da, este un film independent, dar nu ne-am simțit nici o clipă singuri, pentru că ne-am bucurat de suportul unor parteneri  și prieteni care au crezut în ESCAPE și care au demonstrat că “Independent nu înseamnă singur”.

Deși această deviză s-a făcut auzită odata cu lansarea ESCAPE, ea a stat la baza și altor proiecte independente realizate de SPIDER, dintre care amintim “Kiddo”, primul film interactiv din România sau lungmetrajul “Nimic despre dragoste”,aflat în postproducție, în regia lui Florin Piersic JR.

De data aceasta, Independent nu a însemnat singur pentru că i-am avut aproape pe Samsung, MSLGROUP The Practice Run, FIVE’S, Privileg Catering, Print Division, Radio Guerilla, Peroni Nastro Azzurro, Expirat, Pielorex, Imopedia, Videolink, Captive Escape Room, UNATC, Spitalul Bagdasar Arseni, Interbelic Cocktail Bar.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related