Galeria SENAT - cel mai nou spațiu expozițional dedicat industriilor creative își continuă proiectele în 2021

Galeria SENAT - cel mai nou spațiu expozițional dedicat industriilor creative își continuă proiectele în 2021

Galeria SENAT - acronim pentru Spațiu Expozițional Neconvențional pentru Artă și Tehnologie - a fost fondată în anul 2019 prin reconversia unei hale industriale, vestigiu al epocii socialiste. Fosta Turnătorie a Combinatului Fondului Plastic din București, în care au luat naștere monumentele și statuile de scară mare din România anilor ‘60-’90, a fost transformată într-un proiect expozițional unic, vibrant și modern, păstrând însă utilajele și caracterul specific industrial.

Galeria SENAT reprezintă un pas important în aducerea la viața a unui plan ambițios al comunității artistice contemporane. Planul inițiat de Uniunea Artiștilor Plastici din România, discutat și proiectat în colaborare cu autoritățile locale, este de a transforma această zonă cu o puternică istorie artistică într-un veritabil parc creativ bucureștean, care să cuprindă expoziții de artă și design, ateliere de creație ale artiștilor și spații exterioare ideale pentru manifestări culturale neconvenționale sau recreative.

"Am descoperit în primăvara lui 2019 spațiul fostei Turnătorii din cadrul CFP, într-o stare de dezintegrare aproape totală. Am aflat despre proiectul UAP și am văzut un potențial al zonei și al locației care ne-a făcut să ne implicăm cu drag și cu eforturi susținute. După 3 luni de șantier, locația noastră arată și dovedește cu fiecare eveniment găzduit că este un pas înainte pentru întreaga scenă expozițională. Suntem mândri de faptul că aici au fost construite principalele statui de mari dimensiuni din București și din țară, așadar am păstrat echipamentele industriale care mai erau într-o stare prezentabilă. Am considerat că putem îmbina într-un mod fericit, cu ajutorul arhitectei Elenei Viziteu, designul industrial ultraprezent în CFP cu emoțiile generate de evenimentele pe care vrem să le găzduim.", a declarat Emil Ionel (Managing Partner SENAT).

 

Galeria SENAT s-a adaptat noilor realități și, la început de 2021 a găzduit o serie de evenimente online. Anul acesta va continua colaborarea cu The Institute pentru Romanian Design Week și Diploma, iar ambiția pe termen lung este ca acest spațiu să devină o scenă pentru expresia artistică românească la nivelul oricărei capitale europene. Proiectele partenere susțin ambiția galeriei de a deveni un pol de interes pentru industriile creative, o 'agora' sau un SENAT pentru publicul cunoscător de artă și tinerii conectați la noile trenduri de exprimare artistică cu ajutorul tehnologiei.

 

“In general, ne propunem să aducem împreună mai multe „comunități” amatoare de artă prin găzduirea de expoziții de pictură, sculptură, design, instalații artistice, tehnologie, evenimente sau manifestări culturale neconvenționale sau recreative. Avem ambiția de a deveni o scenă de referință în viața artistică românească, atât din punct de vedere arhitectural cât și ca management de evenimente, prin eforturi propria, dar și prin colaborări cu parteneri valoroși ca Uniunea Artiștilor Plastici, The Institute, Artmark, alte galerii private și o serie de asociații și ONG-uri implicate în zona artistică”.

 

Printre evenimentele găzduite până în prezent de către galeria SENAT se numără:

  • Salonul Național de Artă Contemporană, edițiile 2019 și 2020
  • expoziția “A Different Perspective” a tinerei artiste Ilinca Gruia
  • evenimentul “The Time is Now” – un manifest pentru viitorul Bucureștiului, organizat de ONG ARCEN
  • expoziția “Possible Realities” din cadrul Romanian Design Week 2020
  • proiectul Diploma by The Insitute, ediția 2020
  • “Made in Ro” – muzeul publicității și brandurilor românești, ediția 2020
  • Evenimente corporate, conferințe digitale, ateliere de creație etc.
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related