Te fac cu un pachet de tigari, barosane?

Asta a fost replica “de agatat” La Motoare, din ultimele 4 zile de ADfel. Patru comercianti dubiosi si-au promovat oferta de tigari de contrabanda in terasa. Dotati cu toata recuzita necesara unor contrabandisti cu experienta (cutii goale de carton, miros de transpiratie si tatuaje pe piept), ei si-au instalat taraba chiar la intrarea in terasa, strigandu-si oferta tuturor celor care intrau la ADfel.

 

Oamenii erau surprinsi de abordarea pe alocuri agresiva si de faptul ca aceasta gasca vesela nu prea se incadra in peisaj. Baietii imbracati ca din Obor, gelati si fata cu tatuaj pe piept si-au strigat foarte convingator oferta, impartind in stanga si in dreapta mostre, ca niste marketeri adevarati: pachete de tigari de contrabanda cu aroma de porc, de sobolan, de peste sau de mucegai. Editia limitata a tigarilor cu arome speciale, distribuite la ADfel, includea in pachet chiar ingredientele folosite la fabricare: jumatati de peste si sobolani, in variantele alb si negru.

 

Iar pentru cei care ratau punctul fix de vanzare, de la intrarea in terasa, comerciantii se plimbau printre mese, distribuind constiinciosi tigarile de contrabanda peste tot in terasa. Cei care primeau mostrele aflau de pe spatele pachetelor avertismentul care se ascundea in spatele acestei activari: “tigarile contrafacute sunt produse, depozitate si transportate in cele mai insalubre conditii. Descurajeaza contrabanda cu tigari!“.

 

De altfel, o mostra vie a conditiilor in care sunt fabricate tigarile de contrabanda era “atelierul” instalat in toaleta baietilor. Baiatu’ de serviciu in fabrica era instalat comod in toaleta si lucra cu sarg, inspirat de afisele cu femei goale de pe pereti. In fabricuta avea pregatite toate instrumentele pentru fabricarea tigarilor de contrabanda (printre care slana, ardei stricat, ceapa), care imprumutau mirosul frunzelor de tutun puse la uscat in toaleta. Tot el ne-a explicat ca ruleaza si lipeste personal fiecare tigara, ajutandu-se si de hartia igienica din dotare.

 

Cu siguranta cea mai stridenta prezenta din cadrul ADfel 2010, grupul contrabandistilor de la ADfel a fost imposibil de ratat, transmitand participantilor la festival intr-un mod cat se poate de tangibil mesajul anticontrabanda.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Sectiune

Dictionar



Branded


Related