Surprize urbane

Surprize urbane

Nu pot sa identific un moment bine definit in timp si spatiu in care Bucurestiul a inceput sa se schimbe dintr-un oras functional – in care lucram, facem cumparaturi si studiem – intr-unul din care nu mai simti asa apasator nevoia de a evada. Cert e ca s-a schimbat si se schimba la fiecare pas dus pe o alee pe care n-ai mai fost pana acum.

Bucurestiul e plin de surprize si nu ma refer aici la gaurile de canal neacoperite sau la gropile din carosabil. E un Bucuresti din ce in ce mai optimist si mai simpatic.

Articolul a fost publicat in suplimentul ADfel 2013, distribuit in Bucuresti impreuna cu 24FUN. 

Iubeste Creaturile dragute!
Daca te intrebam pana de curand ce gasesti pe zidurile Bucuresti ului mi-ai fi raspuns cu o injuratura sau ca “GIGI PLEACA DIN GHENCEA!”. Surpriza e ca cineva s-a gandit sa puna si ceva dragut. Le-a zis Creaturi dragute si nu s-a chinuit sa le ascunda prea bine prin oras pentru ca fiecare dintre noi are nevoie de un zambet atunci cand merge apatic pe strada. Si cine sa te faca mai repede sa zambesti decat niste stickere cu pufosenii care ti se lipesc de suflet cu ochii lor mari?

Priveste cerul! / Regarde le ciel!
Un alt moment de seninatate bolnava e oferit de proiectul “priveste cerul”. Initial atasat unor treceri de pietoni, proiectul pleaca de la certi tudinea ca bucurestenii merg cu capul in pamant si mintea la grijile lor. Le-a plasat deci chiar pe pamant un mesaj inaltator: Priveste cerul! Odata privit, cerul bucurestean transforma parca si pamantul in ceva mai bun si mai sincer. Da, chiar si atunci cand e impanzit cu fire si panouri publicitare urate.

Descopera lebada din Control!
Si nu numai pe strada gasim surprize. Rezultat al unui trip colectiv sau doar al unei anumite apetente a oamenilor care beau bere pe terasa de la Control, o unitate de aer conditionat s-a transformat peste noapte, fara intentie, in lebada. Si-atat. Cineva i-a facut si pagina de Facebook, iar subiectul se strecoara usor in discutiile de la terasa. O surpriza constanta, fara creator, dar cu un twist care te face sa te simti mai bine.

Sa facem un Bucuresti optimist!
Nu in ultimul rand, cei care apreciaza surprizele urbane s-au reunit la initiativa fotografului Cristian Vasile (Igu) pe pagina de Facebook Bucuresti Optimist. Gasim acolo orasul inainte si dupa ninsoare, luminitele de Craciun, muzeele, oamenii care zambesc la concerte si chiar frumusetea arhitecturala a unei cladiri ce adaposteste sediul Directiei Generale de Taxe si Impozite.

Micile surprize urbane nu ne cresc salariul si nu ne rezolva problemele majore din viata, dar ne dau un zambet pe zi, un element la fel de important ca necesarul de calciu.

ADfel e un eveniment IQads, organizat cu sprijinul 24FUN, Radio Guerrilla si AdProduction. Evenimentul are loc pe terasa Fabrica (Str. 11 Iunie, nr. 50, Bucuresti).

Partenerii media ai evenimentului sunt Metropotam, 24-FUN, Orasul Meu, 220.ro,Tataia, All Hollow, VICE, HipMag.ro, Times New Roman, Revista de Povestiri, Mixtopia, Realitatea.net, The Institute, SUB25, Money, BestJobs, Catavencii, The Chronicle si Radio Guerrilla. ADfel este organizat cu sprijinul Euromedia, Trade Media, 360Revolution, Carturesti, Elevate si MVcom.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune

Dictionar



Branded


Related