Barbie si feministele: un contrast

Barbie si feministele: un contrast

Avem, pe de o parte, video-ul acesta dragalas de la Barbie care a ajuns la peste 3,2 milioane de vizualizari pe YouTube. Dragalas in adevaratul sens al cuvantului.

Ne-am obisnuit ca Barbie (si ce tine de universul ei) sa fie agresiv criticat, in ultima perioada, pentru lumea limitata pe care o promoveaza, idealuri absurde de frumusete si comportamente stereotipe. Dar de cand cu Barbie ironica de pe Instagram, lucrurile s-au mai schimbat. Si acum a aparut filmarea asta, cu camere ascunse, care surprinde reactiile reale ale oamenilor pusi in fata unor fetite care isi imagineaza ca pot deveni orice:


Apoi avem reclama asta, de la canalul public France 3, care a reusit sa enerveze toate feministele din Franta. Ei nu voiau sa spuna decat ca, uite, toti prezentatorii nostri sunt femei. Dar felul in care au comunicat aceasta informatie nu a facut decat sa reviziteze sexismul:


Franceza nici macar nu a fost necesara ca oamenii sa inteleaga spotul si sa se simta jigniti. Reactiile au fortat-o pe presedinta canalului, Delphine Ernotte, sa ceara retragerea spotului.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related