Carte peste carte, editia a VII-a, la aniversarea a 6 ani Paspartu

Carte peste carte, editia a VII-a, la aniversarea a 6 ani Paspartu

La jumatatea lunii martie, Asociatia Paspartu sarbatoreste 6 ani de existenta printr-o noua editie „Carte peste carte”, unul dintre cele doua proiecte principale ale ONG-ului.

Astfel, 6 ani de Paspartu se vor traduce in 6 zile de colecta – in perioada 15-20 martie – si 6 spatii de strangere de carti – Hecate, 2 sedii ale Companiei de Librarii Bucuresti (CLB), Seneca Anticafe, Carturesti Verona, EfdeN.

Cea de-a VII-a editie „Carte peste carte” are ca scop strangerea de carti pentru 24 de centre culturale cu biblioteca publica in mediul rural si urban mic din judetul Sibiu, iar colecta este realizata in parteneriat cu Departamentul Metodic. Comunicare. Programe al Bibliotecii Judetene ASTRA Sibiu.

 

Colectia de carte a acestor biblioteci este depasita moral si alterata fizic, motiv pentru care cei de la ASTRA Sibiu ne-au cerut ajutorul in a intermedia legatura cu oamenii dispusi sa doneze volume pentru copii (carti cu povesti, volume frumos ilustrate, carti de colorat etc.) si carti tehnice/practice pentru adulti.

O parte dintre bibliotecile publice din satele sibiene au fost reconditionate sau deschise de curand, cu ajutorul programului Biblionet si a dedicarii echipei de la biblioteca judeteana. Mai multe detalii despre proiectele acestora si bibliotecile pe care le-au transformat puteti citi pe blogul Biblioterapie.

Puteti dona carti de marti, 15 martie, si pana duminica, 20 martie (inclusiv) in 6 locuri din Bucuresti: Hecate (Str. Olari, nr. 8), 2 sedii ale Companiei de Librarii Bucuresti (Libraria nr. 7 – Progresul, Sos. Giurgiului, nr. 119, bl. 11, si Libraria nr. 108 – Colentina, Sos. Colentina, nr. 53, bl. 59), Seneca Anticafe (Str. Arhitect Ion Mincu, nr. 1), Carturesti Verona (Str. Pictor Arthur Verona, nr. 13), EfdeN (Bvd. Pache Protopopescu, nr. 66).

Asa cum si-a obisnuit publicul, „Carte peste carte” va organiza si un eveniment principal pentru donatori. Acesta va avea loc sambata, 19 martie, de la ora 18:00, la Hecate – 3 proiectii de documentare cu si despre scriitori din selectia editiei pilot a Emineschool BFF, un concert sonido 13 (tango argentinian cu insertii din Borges) si o expozitie foto „Oameni si carti”, semnata de Ioana Birdu. Dupa ora 22:00, after-party la CARE Cafe, vecinii librariei Hecate. Intrarea la eveniment este libera, dar accesul se face pe baza de carti!

Editura Litera s-a alaturat acestei editii „Carte peste carte” si va deschide colectarea de carti cu 100 de volume daruite pentru cele 24 de biblioteci publice din judetul Sibiu.

Simbolic, cei care vor aduce mai multe carti sambata, 19 martie, la Hecate, vor primi si cate un semn de carte confectionat special pentru editia curenta.

 

Partener principal: Biblioteca Judeteana ASTRA Sibiu

Partener-sponsor: Editura Litera

Parteneri: Hecate, Compania de Librarii Bucuresti, Seneca Anticafe, Carturesti Verona, EfdeN, Emineschool, CARE Cafe

Parteneri media: Radio Romania Cultural, IQads, Revista de Povestiri, Sub 25, Bookaholic, Blogul unei cititoare de cursa lunga, Semne Bune, Booktopia, BookHub, Literatura pe tocuri, LaPunkt, Ceasca de cultura, Gratuitor, Bookuria, Filme-carti

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related