Votul care contează și votul care nu contează

Votul care contează și votul care nu contează

Nu ești doar un fir de nisip insignifiant pe plaja lumii. Acțiunile tale pot schimba lumea. Și nici măcar nu e vorba de butterfly effect. Înainte de alegeri, dintr-o dată, apare această explozie a importanței individuale. Fiecare partid hărțuiește exemplarele cu drept de vot, promițându-le lumea schimbată și curată.

În ultima perioadă, însă, mai mult decât politicienii, inițiativele civice încearcă să scoată oamenii la vot, să îi trezească, dacă se poate, să le arate calea firului de nisip de a se transforma în perlă. 

Cel mai nou proiect de acest fel este FiecareVot care le arată oamenilor nu doar că e important să voteze, dar să și urmărească atent ce se întâmplă cu votul lui. Pentru că, până la urmă, votul care contează este acela care ajunge să fie numărat.

 O serie de testimoniale de la oameni din media, muzică sau ONG-uri vin să acompanieze ideea și să sape în interiorul nostru, pentru a da de urmele civismului pierdut. Paul Kasprovschi, Alina Calistru, Oana Gheorghiu, Florin Grozea, Catalin Tenita sau Dragos Stanca sunt cateva din numele care apar in filmuletele pe youtube.

”De ce Geeks for Democracy?”, se întreabă autorii demersului, pe site? Raspund tot ei, asa: ”Pentru că asta suntem (geeks - oameni care știu tehnologie și care cred că tehnologia poate fi folosită pentru a face lucrurile mai bune) și asta vrem să facem („democrație” poate că este un cuvânt abuzat, însă rămâne modul de raportare socială cu cel mai mare succes, o societate deschisă în care fiecare om să își poată exprima opiniile în mod liber, iar cei aleși sa fie cu adevărat reprezentanții celor care aleg)”

Printre prietenii lor din lumea ONG-urilor se numără Funky Citizens, Centras, ProDemocrația, ExpertForum, CodeForRomania, Initiațiva Romania și Techsoup.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Campanii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related