[Stream cu gameri] Darius Bordea, in prima linie la Overwatch: "Majoritatea jucatorilor profesionisti de la noi incep sa aiba salarii"

[Stream cu gameri] Darius Bordea, in prima linie la Overwatch: "Majoritatea jucatorilor profesionisti de la noi incep sa aiba salarii"

In 1991, cei de la Think!Ware Development scoteau pe piata un joc numit Supaplex. Cine nu l-a jucat a pierdut o mica parte din vraja gaming-ului de odinioara. Nu e prea tarziu, insa; cautati-l! 

Darius Bordea si-a inceput cariera de gamer, la 9 ani, chiar cu acest joc minunat. A trecut la Mario si, incet-incet, le-a incercat cam pe toate. Dar astazi, la varsta de 21 de ani, face un ban cinstit din Overwatch. Ultimul turneu important la care a participat a fost in Marea Britanie si l-a castigat: ESL UK Premiership, unde premiul a fost de aproape 4.000 de lire sterline.

Darius e student la Informatica, in Alba Iulia, si spune ca mania Overwatch-ului inca nu i-a cuprins pe gameri la fel cum a facut-o DOTA, de exemplu. Asta este unul dintre motivele pentru care premiile inca nu sunt pe masura timpului si pasiunii investite in joc. Dar lucrurile se misca, iar el e acolo, in prima linie. Ce are de spus un pusti de 21 de ani despre o industrie din care si-a facut job, in continuare.

 

De la 9 ani incolo

Salut! Ma numesc Darius Andrei Bordea, am 21 ani si sunt student la Univeristatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, sectia Informatica in limba engleza (sau Computer Science). De gaming m-am apucat de la o varsta foarte frageda, undeva pe la 9-10 ani.

Am inceput jucandu-ma tot felul de jocuri, cum ar fi DOOM  si Mario. Cred ca primul joc pe care l-am jucat a fost Supaplex.

Revenind in zilele noastre, League of Legends a fost jocul pe care l-am indragit timp de 5-6 ani, inainte sa ma apuc de Overwatch. Tin minte ca m-am jucat LoL din sezonul 1. Iar mai nou, am inceput sa ma joc, din cand in cand, Player Unknown's Battlegrounds.

 

Primele turnee

Primul LAN la care am participat a fost in urma cu vreo 4-5 ani, pe atunci jucandu-ma League of Legends. Din nefericire, am luat locul 3 acolo.

Iar cel mai recent turneu la care am participat, si de care sunt cel mai incantat, a fost ESL UK Premiership (Overwatch) la care am luat locul 1. Premiile au fost decente, primul loc obtinand, pe langa cupa si faima de a fi prima campioana a Marii Britanii la Overwatch, un premiu de 3850 lire sterline. 

Acolo am facut cel mai bun meci din cariera mea de pana acum. Desi am avut de jucat doar un best of 5, jocurile au fost foarte intense, iar sala a fost arhiplina. Oamenii stateau si in picioare sau pe jos, langa scaune, pentru a putea vedea finala live.

A fost o experienta de neuitat, iar faptul ca am si castigat finala a fost un vis devenit realitate.

 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Subiecte

Sectiune



Branded


Related