Laboratorul de Artă prezintă pe 8 și 9 noiembrie orele 18.00, la Muzeul Național de Istorie, primele spectacole “Hamlet și noi”, un spectacol - laborator de Antoaneta Cojocaru, după piesa lui W. Shakespeare

Laboratorul de Artă prezintă pe 8 și 9 noiembrie orele 18.00, la Muzeul Național de Istorie, primele spectacole “Hamlet și noi”, un spectacol - laborator de Antoaneta Cojocaru, după piesa lui W. Shakespeare

Iubitorii de teatru sunt invitați miercuri 8 noiembrie si joi 9 noiembrie, în incinta Muzeului Național de Istorie (Calea Victoriei nr. 12), la primele spectacole cu "Hamlet și noi", un spectacol - laborator de Antoaneta Cojocaru, după piesa lui W. Shakespeare. Spectacolul este un manifest pentru artă și cultură și expune, evoluția personajelor lui Shakespeare, oglindă actuală pentru societatea de astăzi. Cu scopul de a atrage atenția asupra patrimoniului cultural și a monumentelor istorice de valoare, "Hamlet și noi" se va juca în mai multe muzee si case de patrimoniu din București și din țară. Spectacolul este un proiect al Laboratorul de Artă, sprijinit de Ministerul Culturii.

În luna noiembrie au loc primele spectacole “Hamlet și noi”, un spectacol-laborator de Antoaneta Cojocaru, după celebra piesă a lui W. Shakespeare. Sensibila actriță Antoaneta Cojocaru își pune amprenta îmbinând tehnici inovative de arta spectacolului și arta actorului, construind un spectacol puternic, ce traduce într-o manieră contemporană marile teme existențiale dezbătute în opera lui Shakespeare: dragostea, relația cu autoritatea, familia, moartea, renașterea.

Ne propunem ca prin acest demers să recreăm legătura emoțională între spectatori și teatrul de artă. Personajele lui Shakespeare sunt interpretate de o echipă de 22 de actori - de la actori cu experiență implicați în fenomenul teatral actual, la cei mai valoroși studenți la UNATC, cât și voluntari din cadrul societății civile. Evoluția fiecărui personaj în parte, de la începutul spectacolului și până la final, reflectă consecințele alegerilor pe care le facem ținând cont de sau ignorând legile universal valabile, precum adevărul, iubirea, cinstea.

Proiectul se bucură de participarea extraordinară a actorului Adrian Ciobanu, recunoscut îndeosebi pentru talent, mișcarea scenică deosebită și munca cu care și-a câștigat locul în rândul marilor actori români. 

 

Cu sprijinul Ministerului Culturii, spectacolul se va juca în luna noiembrie astfel:

 

“Mereu am sperat într-o lume mai bună și în schimbare. Acest demers artistic, ce are în spate o lume nouă, este cel mai aproape de aceste năzuințe. Cred cu tărie că trebuie să sădim ceva în societate, în special când nu ne este comod să o facem. Și mai cred că arta trebuie prețuită în societatea contemporană la valoarea ei: inestimabilă. Mulțumesc personal tuturor celor ce s-au implicat activ în acest demers”,  Antoaneta Cojocaru.

 

Laboratorul de Artă este o organizație non-guvernamentală tânără care are ca scop promovarea inițiativelor artistice de impact din prezent din teatru, dans, muzică, pictură, fotografie, literatura, film, design și alte arii artistice conexe, precum și crearea de experiențe profunde de educare prin artă. Ne dorim să creăm un mediu în care oamenii să se poată exprima prin artă într-un moment în care, mai mult ca oricând, societatea ne împinge către consum imediat.

Un proiect Laboratorul de Artă, cu sprijinul Ministerul Culturii.

Mulțumiri speciale lui Alexandru Darie, Directorul Teatrului Bulandra.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related