Control x Outernational. KONONO NO.1 (Congo)

Control x Outernational. KONONO NO.1 (Congo)

Club Control și The Attic prezintă un nou eveniment special din seria Outernational. Pentru prima oară în România, legendara trupă KONONO NO.1 va susține un concert la București pe data de 10 decembrie în Control.

Orchestra folclorică africană Konono N° 1 a fost fondată acum mai bine 40 de ani de către legendarul Mingiedi Mawangu, un virtuos la likembe (instrument tradițional, numit alternativ „thumb piano” – nr. „pian pentru degetul mare” care este compus din mai multe tije de metal atașate o cutie de rezonanță de lemn). Line-up-ul trupei include două likembe electrice, echipate cu microfoane făcute de mână din magneți care provin de la părți de mașini vechi, recuperate și conectate cu amplificatoare.

 

Gândită în două planuri, orchestra are o parte care folosește percuție tradițională și experimentală (din tigăi, oale și piese auto) și una distinctivă, formată dintr-un sistem de sunet compus la rândul lui din megafoane care datează din perioada colonială. Mingiedi a murit în 2015, dar moștenirea sa și orchestra pe care a fondat-o traiesc. Membrii grupului vin dintr-o zonă pe care se află trasată granița dintre Congo și Angola. Repertoriul lor își are rădăcinile în principal în muzica de transă a culturii Bazombo, asupra căreia s-a așezat un strat de distorsiune provenită de la sistemul de sunet.

 

Prețul unui bilet este de 30 de lei.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related