Săriți, românii bat personaje din Fight Club, Batman și Breaking Bad

Săriți, românii bat personaje din Fight Club, Batman și Breaking Bad

Adica se intampla uneori sa crezi ca unele personaje fictive vor sa te bata, te urmaresc sau iti vor raul. Nu e chiar asa de grav. Sau, dupa cum a demonstrat-o Game of Thrones, se intampla, de asemenea, sa ai o relatie atat de intensa cu oameni care nu exista, incat sa te tavalesti pe jos, in chinuri autentice, cand moare sau invie unul dintre ei. Mai rare sunt cazurile, insa, in care ai impresia ca indivizi imaginari sunt loviti de cei din realitate. Iti trebuie pentru asta un portal special al imaginatiei.

Si asa ajungem la Edward Norton. Se gandeste el oare la Tyler Durden? La ce o mai fi zicand el? Isi imagineaza ca exista un univers in care personajul sau din Fight Club este batut la metrou, de protestatari instabili?

Probabil ca putini isi imagineaza asta. Chiar si Chuck Palahniuk, care are o imaginatie bogata. Dar, pana la urma, depinde pe unde umbli pe internet. Si ce sadesti acolo. 

Ionel Septaru, de exemplu, a postat asta pe un grup de Facebook. Intentiile autorului nu pot fi cunoscute cu acuratete, dar din cate se intelege de pe profilul lui, au legatura cu ironia. 

 

Trolling ante-supra-realist, post-ironie, misto-uri inofensive, nu avem de unde afla. Important e ca Edward Norton a reintrat in atentia Romaniei si lucrurile nu s-au oprit aici. Comentariile pentru soarta omului batut, ironii fine sau induiosari adevarate (natura realitatii e precara in aceasta zona si greu de delimitat), au fost multe:

 

Imaginea s-a rostogolit pe internet, bineinteles, si s-a ajuns la concluzii dramatice - ca de obicei.
Apoi, cu ajutor specializat, batausii au ajuns la alte filme:

 

 

Avem si niste Breaking Bad. Sunt vizibile si aici urmele unui trolling fin:

 

 

Concluziile acestui micut experiment ne duc cu gandul la porcul din Black Mirror si la artistul acela performativ care voia sa vada ce se intampla. Daca vrei, ai teatru pe internet si oricine poate deveni personaj. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related