Stanley Clarke Band, Sly & Robbie with Nils Petter Molvær, Eivind Aarset, Vladislav Delay și Avishai Cohen completează lineup-ul Gărâna Jazz Festival 2018

Stanley Clarke Band, Sly & Robbie with Nils Petter Molvær, Eivind Aarset, Vladislav Delay și Avishai Cohen completează lineup-ul Gărâna Jazz Festival 2018

Gărâna Jazz Festival 22 are bucuria de a anunța prezența a noi artiști pe scenele festivalului ce va avea loc între 12 iulie și 15 iulie 2018 în Poiana Lupului din Gărâna. Organizatorii și -au propus și în acest an să vină în întâmpinarea preferințelor diverse ale pasionaților de jazz, aducând laolaltă atât câștigători sau nominalizați ai premiilor Grammy, precum și ai altor premii prestigioase europene, dar și muzicieni români cu proiecte naționale sau internaționale de succes. Aceiași organizatori speră ca fiecare dintre participanții la festival să găsească în diversitatea stilistică și diversitatea culturală propuse surse de bucurie, relaxare și emoții intense, de neuitat.

Iată noii artiști care și-au confirmat participarea:

Stanley Clarke Band (S.U.A.)

Cu 40 de ani de carieră, 4 premii Grammy, peste 20 de albume solo şi zeci de albume în calitate de co-lider ş i sideman, Stanley Clarke a cucerit de mult timp titlul râvnit de “legendă vie” printre muzicienii de jazz. Stanley Clarke a revoluționat tehnica de a cânta la bas, transformându-l, dintr-un instrument de suport, într-un instrument solo complet. Revine anul acesta la Gărâna Jazz Festival alături de tineri muzicieni de excepție - Beka Gochiashvili la pian, Caleb Sean McCampbell la keyboards și voce și Shariq Tucker la tobe.

 

Sly & Robbie with Nils Petter Molvær, Eivind Aarset, Vladislav Delay (Jamaica, Norvegia, Finlanda)

Două legendare staruri ale muzicii reggae, Sly & Robbie, vor fi oaspeți de seamă ai festivalului! Proiectul lor muzical inovator, “Nordub”, îi include pe muzicienii norvegieni Nils Petter Molvær - la trompetă și Eivind Aarset - la chitară electrică, precum și pe Vladislav Delay - un apreciat artist finlandez de muzică electronică. Cei cinci muzicieni reușesc să depășească granițele genurilor care i-au consacrat pe fiecare, creând împreună sonorități unice, mixând o paletă largă de genuri muzicale, de la reggae și muzică electronică, la dub, nu jazz și world music.

 

Avishai Cohen’s Big Vicious (Israel)

Extravagant, liric, rebel și meditativ, versatilul trompetist israelian Avishai Cohen este de ani buni o figură remarcabilă pe scena de jazz mondială. Este considerat unul dintre cei mai buni trompetiști ai momentului. La Gărâna Jazz Festival va prezenta un proiect parcă anume creat pentru publicul festivalului: o combinație armonioasă și incitantă de jazz, rock&roll, groove și muzică psihedelică. Big Vicious este un proiect început de Avishai Cohen în urmă cu câțiva ani în New York, conceput ca un ansamblu non-standard, cu doi bateriști și doi chitariști alături de solist, lăsând muzicienilor o mare libertate de exprimare și interacțiune. Muzicienii care îl vor însoți pe Avishai Cohen sunt chitariștii Yonatan Albalak și Uzi Ramirez și bateriștii Ziv Ravitz si Aviv Cohen.

Proiectul 100% indian Ekalavya va reprezenta un eveniment inedit pe scena mare a festivalului. Violonistul indian Abhijith PS Nair împreună cu noua stea a Indiei, tânăra basistă Mohini Dey, vor aduce pe scenă culorile Indiei și poveștile sale. Vor mixa funk jazz, world music și muzică clasică carnatică, din sudul Indiei, într -un show electrizant, infuzat cu armonii orientale. Cei doi reprezentanți de seamă ai noului val indian în jazz vor fi însoțiți de muzicienii Sandeep Mohan, Joe Johnson și Arun Roop.

Pink Freud (Polonia) are în spate 20 de ani de activitate, fiind considerată una dintre cele mai originale voci în jazzul contemporan. Muzica lor, caracterizată în principal de fuziunea dintre jazz, punk și rock, a cucerit mai ales publicul tânăr. Liderul formației, Wojtek Mazolewski, binecunoscut publicului gărânez după show-ul susținut cu propriul quartet în 2016, a contribuit la schimbarea unei generații în țara natală, readucând jazzul în atenția publicului polonez. Pink Freud continuă să schimbe gusturi și să atragă public nou, prin modernitatea compozițiilor și un stil energizant, mereu proaspăt și conectat la audiență. Alături de Wojtek Mazolewski la chitară bas vor cânta Adam Milwiw-Baron la trompetă, Rafal Klimczuk la baterie și Karol Gola la saxofon bariton.

 

Elena Mîndru Finnection & Adam Bałdych

Violonistul polonez Adam Bałdych este invitatul special al Elenei Mîndru și al trupei cu care deja a cucerit publicul de la Gărâna Jazz Festival în 2014 - Elena Mîndru Finnection. Prin acest nou proiect, cântăreața invită ascultătorul într-o călătorie muzicală exotică alături de un cvartet de jazz acustic care include și vioara, instrument ce aduce o caracteristică distinctă și specială muzicii lor. Repertoriul abordat include în majoritate compozițiile Elenei. Muzica lor combină într-un mod original elemente din muzica tradițională românească și jazz.

Line-upul este completat de nume valoroase ale scenei românești și internaționale de jazz. Pianistul Mircea Tiberian va prezenta proiectul La Classe operaia va in Paradiso alături de Claudio Puntin, Daniel Erdmann, Chris Dahlgren și Tilo Weber. Pe scena de la Hanul La Răscruce vor fi prezente trupele moldovenești de etno-jazz Trigon și Alex Calancea Band. Vor mai concerta, de asemenea, Benny Rietveld Trio feat. Marcel Moldovan, muzicienii timișoreni de la Exit Oz, Horea Crișovan și Teodor Pop.

Concertele vor avea loc pe scena mare a festivalului din Poiana Lupului (seara, după ora 19), în curtea Hanului La Răscruce (în timpul zilei, după ora 14) și în Biserica Catolică din Văliug (de la ora 11). Programul pe zile și scene urmează să fie anunțat după definitivarea line-up-ului.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related