Joi, 12 iulie, începe Gărâna Jazz Festival în Munții Semenic

Joi, 12 iulie, începe Gărâna Jazz Festival în Munții Semenic

A XXII-a ediție a celui mai iubit festival de jazz va aduce mii de spectatori în Poiana Lupului.

Săptămâna aceasta începe Gărâna Jazz Festival, ediția cu numărul 22 – un festival iubit pentru starea de spirit la care contribuie, deopotrivă, muzica, peisajul splendid, gastronomia și farmecul satului bănățean. Cele trei scene din Munții Semenic (Poiana Lupului, Hanul la Răscruce și Biserica Catolică din Văliug) își așteaptă iubitorii de jazz din toată Europa, pentru a se bucura de cele 25 de concerte susținute de muzicieni din 16 țări, inclusiv România.

 

Line-up 
Youn Sun Nah & Ulf Wakenius, Stanley Clarke Band, Sly & Robbie meet Nils Petter Molvær feat. Eivind Aarset & Vladislav Delay, Roberto Fonseca Trio, Rymden (Wesseltoft, Öström, Berglund), Sebastian Studnitzky Quartet, Ekalavya (Abhijith PS Nair, Mohini Dey, Sandeep Mohan, Johnson, Roop), La Classe operaia va in Paradiso (lider Mircea Tiberian), Pink Freud, Kekko Fornarelli Trio, Elena Mîndru Finnection feat. Adam Bałdych, Bandes Originales (Courtois, Erdmann, Fincker), Avishai Cohen’s Big Vicious, Puba Jazz Connection, Adam Bałdych & Helge Lien Trio și Tore Brunborg, Stefano Battaglia Trio, Emil Bîzgă Quartet - Gipsy Blues, Exit Oz, Trigon, Benny Rietveld Ensemble, Horea Crișovan Acoustic Trip, Alex Calancea Band, Raul Kusak, Teodor Pop, Gheorghe Fikl.

 

Program

 

Bilete
Dacă nu ați apucat încă să achiziționați bilete la festival, o mai puteți face online pe garana-jazz.ro/bilete. Biletele vor fi disponibile și la fața locului, la punctul de acces în Poiana Lupului, de joi, începând cu ora 16.00, în trei variante: bilet de o zi, la prețul de 85 lei; abonament pentru trei zile, la prețul de 240 lei și abonament pentru întreaga perioadă a festivalului, la prețul de 300 de lei.

 

Kit de festival
Serile la Gărâna pot fi destul de friguroase, ținând cont că ne aflăm la peste 1000 de metri altitudine. Pe timp de seară temperatura este de 10-11 grade Celsius, iar în timpul zilei vor fi până la 27 de grade. Spectatorii sunt sfătuiți să pună în bagaje haine călduroase, hanorace și jachete potrivite pentru o vacanță la munte. Din fericire, nu sunt anunțate ploi, dar, pentru orice eventualitate, nu ar trebui să lipsească din bagaje hainele impermeabile. Peste zi se poate face plajă și baie în lacurile din zonă (Lacul 3 Ape, Văliug), așa că, pe lângă pelerina de ploaie, puteți lua cu voi și costumul de baie. 

Dacă nu ați apucat încă să vă rezervați cazare, recomandăm opțiunea campării - este cea mai populară variantă de cazare la festival. O recomandăm mai ales pentru cei obișnuiți cu șederea la cort. Camparea se poate face pe dealuri, peste drum de scenă sau în curțile sătenilor. Este important să fiți înarmați cu echipamentul potrivit pentru camping: izoprene, saltele, saci de dormit, lanterne și, mai ales, haine groase. 

 

Drum
Pe site-ul festivalului sunt disponibile cele mai ușoare rute cu mașina, trenul sau avionul. Nu ezitați să postați anunțul vostru, cu siguranță se pot naște conexiuni utile. De luni până vineri, la 07:05, 10:30, 15:05,18:05 din Autogara Transmontana (tel: +4-0255-213.762), situată la 15 minute distanță de Gara Reșița Sud, va pleca un microbuz Mocanu Trans care transportă turiștii ce vin cu trenul dinspre București și Timișoara spre Crivaia -> Gărâna. Telefon de contact/rezervări/informare Mocanu Trans: 0744613121.

 

Ce se întâmplă la Gărâna pe lângă concerte
Pe lângă concerte, publicul va putea participa la prezentarea unei instalații-experiment realizată de pictorul Gheorghe Fikl, la reprezentația piesei de teatru “Ferma”, a trupei Auăleu, la Târgul Național de Viniluri, la expoziția de afișe de jazz, precum și la lansarea cărții “Instant Stage” semnată de Ioana Tăut.

 

Împrejurimi 
Peisajul zonei în care se află Gărâna este la fel de interesant ca muzica pe care o veți asculta timp de 4 zile. Dacă ajungeți pentru prima dată la festival, luați-vă timp să explorați împrejurimile pe timp de zi. 

Festivalul de jazz de la Gărâna se desfășoară anul acesta între 12-15 iulie 2018. Concertele vor avea loc pe scena mare a festivalului din Poiana Lupului (seara, după ora 19), în curtea Hanului La Răscruce (în timpul zilei, după ora 14) și în Biserica Catolică din Văliug (de la ora 11).  Biletele şi abonamentele pot fi cumpărate pe garana-jazz.ro/bilete/bilete.ro, eventbook.ro sau eventim.ro.

Cu sprijinul: SILVA
Partener oficial: BCR
Sponsori: Mega Image, Catena și Bioclinica

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related