Prezentatorul perfect de știri este aici. Nu cere salariu și nici weekenduri libere

Prezentatorul perfect de știri este aici. Nu cere salariu și nici weekenduri libere

De ce zicem noi "prezentatorul de știri"? Angajatul perfect la modul absolut e aici. Nu are familie cu care să-și abată gândurile de la job, nu e nemulțumit de deadline-uri strânse, nu se ceartă cu șeful pe principii demodate, nu are nevoie de nimic. Viața lui este doar munca. Ah, trăim cu adevărat vremuri perfecte. Cel mai ironic dintre toate aceste lucruri ironice e că una dintre primele lui meserii este chiar prezentarea știrilor. Nu uităm că AI-ul a început să facă multe lucruri până acum: să facă reclame, să scrie articole, să compună melodii, să reconstruiască vocile oamenilor, să picteze, să scrie poezii, să trimită newslettere personalizate. 

Dar acesta e un moment important, pe care îl marcăm cum se cuvine. Prompterul a devenit, după multe glume și insinuări, prezentator de știri.

Primul prezentator AI de știri s-a născut în China, la agenția de știri de stat, Xinhua, și poate să vorbească, să se miște și să mimeze foarte bine un prezentator de știri uman. Motivul apariției lui: este mai ieftin decât oamenii. 

A fost creat de Xinhua în colaborare cu compania Sogou.com. Un algoritm a fost hrănit cu video-uri cu știri prezentate pentru ca AI să învețe să vorbească. Când vorbește în engleză, încă, nu a scăpat de apucăturile de robot. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related