GĂRÂNA JAZZ FESTIVAL 2019 va avea loc între 11-14 iulie. Jan Garbarek Group feat. Trilok Gurtu deschid lista de artiști a ediției 23

GĂRÂNA JAZZ FESTIVAL 2019 va avea loc între 11-14 iulie. Jan Garbarek Group feat. Trilok Gurtu deschid lista de artiști a ediției 23

GĂRÂNA JAZZ FESTIVAL anunță ediția 23, ce va avea loc între 11 și 14 iulie 2019, în județul Caraș-Severin. Comunitatea tot mai numeroasă a iubitorilor de jazz open-air se pregătește pentru patru zile pline de muzică, libertate și descoperire. Inconfundabilul saxofonist norvegian Jan Garbarek deschide line-up-ul ediției 2019, lăsând loc unui program ce va expune, ca în fiecare an, artiști consacrați și experimente muzicale ample în Munții Banatului. Biletele și abonamentele sunt disponibile începând de astăzi pe bilete.ro.

Printre cei mai valoroși artiști de muzică jazz, Jan Garbarek și-a folosit ultimii 50 de ani de carieră muzicală pentru a transforma tot ce e dificil într-un limbaj simplu, clar și curat. Nominalizat la premiile Grammy, premiat cu Norwegian Arts Council Award și Willy-Brandt-Award, Garbarek își asumă un stil unic, inspirat de improvizația anilor ’60 și ’70, de folclorul norvegian și de cele mai exotice influențe culturale. Muzica e armonioasă și migrează de la liniște la extaz, e în același timp simplă și complexă, ludică și intensă. Garbarek este unul dintre cei mai populari reprezentanți ai ECM Records și a colaborat de-a lungul anilor cu Keith Jarrett, Hilliard Ensemble, Ralph Towner, Bill Frisell, Zakir Hussain, David Torn, Terje Rypdal.

Jan Garbarek revine la Gărâna după 12 ani, alături de pianistul și compozitorul german Rainer Brüninghaus, basistul de origine braziliană Yuri Daniel și percuționistul indian Trilok Gurtu – artistul care mixează încântător muzica din Mumbai, tărâmul natal, cu jazz fusion și world music. Un grup care promite o călătorie sonoră senzorială, profundă. Concertul Jan Garbarek Group feat. Trilok Gurtu va avea loc joi, 11 iulie, în deschiderea ediției 23 Gărâna Jazz Festival.

La ediția din 2019, concertele din cadrul Gărâna Jazz Festival se vor desfășura pe trei scene: în Poiana Lupului, Biserica Catolică din satul Văliug și Hanul La Răscruce, locul în care a avut loc prima ediție a festivalului, în urmă cu 23 de ani. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related