Peste 1500 de spectatori în primul weekend #UNDERCLOUD

Peste 1500 de spectatori în primul weekend #UNDERCLOUD

Cea de-a 12-a ediție UNDERCLOUD - Festival de Teatru Independent de Orice a început vineri, 23 august, la Muzeul Țăranului Român. Peste 1500 de bucureșteni au ales să-și petreacă weekendul alături de artiști independenți la spectacolele #UNDERCLOUD12.

Festivalul continuă până vineri, 30 august, iar spectatorii au șansa de a vedea teatru contemporan, performance-uri, spectacole de dans, spectacole unu la unu, de a urca pe scena de poezie alături de actorii preferați și de a cânta la un concert marca Moonlight Breakfast, sub cerul liber.

Biletele sunt în vânzare pe mystage.ro și pe Eventbook sau pot fi achiziționate direct de la Casa de Bilete a festivalului (Strada Monetăriei, nr. 3). Spectatorii beneficiază de campania 1+1 VIAȚA FĂRĂ CASH, susținută de Raiffeisen Bank: la 1 bilet cumpărat cu un card Raiffeisen Bank de la Casa de Bilete, al doilea bilet la același spectacol este oferit cadou.

Ediția UNDERCLOUD din acest an se desfășoară într-un context cultural și artistic tot mai dificil, în care sprijinul instituțiilor culturale de stat este diminuat considerabil sau chiar absent. Cu toate acestea, spectacolele de teatru independent se bucură de reprezentații sold-out iar festivalul merge înainte: 18 spectacole concurează pentru: Premiul UNDERCLOUD, Cel mai bun spectacol, Cea mai bună regie, Cea mai bună actriță, Cel mai bun actor, Cel mai bun scenograf și Premiul de Excelență.

#UNDERCLOUD12 continuă azi cu Dust (regie: Ana Crăciun-Lambru), un one woman performance despre sacrificiul oricărui emigrant plecat în căutarea unei vieți mai bune. Despre  depresie și lupta împotriva ei vorbește Cristina Drăghici în Rollercoaster, despre bani și timp vorbește Radu Popescu în Cadran Plus Plus. Trilogia ecceHOMO, semnată de Paul Cimpoieru continua luni, 26 august cu Homo Love și marți, 27 august cu Homo Americanus în spațiul Qreator by IQOS.

Teatrul și cinemaul se întâlnesc pe scenă în Persona, povestea lui Ingmar Bergman, prima piesă scrisă de Pascal Bruckner pentru Grivița 53, Cu ce vă servesc? îl are ca sursă de inspirație pe dramaturgul Eugene Ionesco, iar spectacolul An Tan Tina este o adaptare liberă pornind de la cartea Anei Blandiana, ”Fals tratat de manipulare”.

Pe Marian Râlea și Dana Rogoz îi puteți vedea în Proof, spectacolul regizat de Andrei și Andreea Grosu la unteatru, pe Maria Obretin în Cadran plus plus iar pe Maia Morgenstern în Cu ce vă servesc?.

Biletele se găsesc pe mystage.ro și pe Eventbook sau direct de la Casa de Bilete de la Muzeul Țăranului Român.

UNDERCLOUD a fost creat în 2008 și este primul festival de teatru independent din România. Din 2014 se desfăşoară sub egida programului Europe for Festivals. Festivals for Europe, un important certificat internaţional atribuit de Comisia Europeană şi Asociaţia Festivalurilor din Europa.

UNDERCLOUD este creat și organizat de Asociația UNDERCLOUD.

Susținut de: Raiffaisen Bank, Staropramen
Sprijinit de: President, Aqua Carpatica
În parteneriat cu: Godot Café Teatru, Teatrul Metropolis, Creart, Primăria Capitalei, Teatrelli, Kasper, Ibis, Zeedo, Mara Mura, Class In, Leroy Merlin, Body Shape, Pârgaru&Asociații, Editura Trei, Mathilde, Marionnaud.
Aplaudat de Radio Guerrilla de la prima ediție (2008).
Parteneri media: trustul Ringier, Adevărul, Dilema Veche, Zile și Nopți, IQads, Ziarul Metropolis, Liternet, Cărturești.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Campanii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related