Vineri, 11 octombrie, Noaptea Albă a Galeriilor celebrează 13 ani în București + 13 orașe din țară

Vineri, 11 octombrie, Noaptea Albă a Galeriilor celebrează 13 ani în București + 13 orașe din țară

Vineri, 11 octombrie 2019, Noaptea Albă a Galeriilor/NAG intră în al 13-lea an de existență cu un program nocturn de artă contemporană care se va desfășura în București și 13 orașe din țară. Galerii de artă, muzee, institute culturale, spaţii alternative, huburi creative şi ateliere de artist din București, Alba Iulia, Arad, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Miercurea Ciuc, Petrila, Reşiţa, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Târgu Mureş și Timişoara își vor deschide porțile publicului pentru o ediție care stă, doar simbolic, sub semnul ghinionului și al superstiției.

În București, șaizeci și nouă de locații vor anima harta celei de-a treisprezecea ediții NAG, invitând publicul să petreacă o noapte albă în compania artei contemporane.

Programul NAG oferă ca în fiecare an posibilitatea publicului de a descoperi cultura contemporană în toată diversitatea ei, de la arte vizuale la arte performative, muzică sau film, și în toate formele de prezentare, de la expunerea muzeală, la concepte curatoriale sau lucrări expuse direct în studiourile artiștilor.

Pentru prima oară, Noaptea Albă a Galeriilor va lăsa în urmă, în spațiul cultural Rezidența BRD Scena9 din București, o lucrare permanentă. Proiectul Outside Histories/Istorii pe din afară invită artiștii Pisica Pătrată, Robert Obert, Maria Bălan și John Dot S să intervină peste decorațiile existente pe zidurile curții de la Rezidența BRD Scena9. Scene bizare inspirate din cultura aztecă, amestecate cu elemente de decor de inspirație bizantină, înconjoară curtea acestei clădiri declarate monument istoric, care datează din 1890 și a aparținut Regelui Mihai, fiind un dar al Regelui Ferdinand către Regina Maria. Istoria clădirii poartă astfel urmele tuturor destinațiilor pe care le-a avut în ultimii peste o sută de ani, de la casa aflată în proprietatea familiei regale la sediu de instituție publică apoi restaurant cu specific mexican, până la statutul actual - centru de cultură contemporană.

 

"Centrul cultural Rezidența BRD Scena9 este un spațiu aflat în continuă transformare, cu fiecare eveniment pe care îl găzduiește sau îl generează. Gândit ca un spațiu al generației tinere de creatori, casa din strada Caragiale 32 adaugă în această ediție a NAG un strat nou de memorie, de data aceasta printr-o nouă pagină din istoria street art-ului românesc. Până la urmă, dezideratul nostru al tuturor este să lăsăm arta să ne transforme, în timp, în cea mai bună versiune a noastră.", Flavia Popa, BRD - Groupe Société Générale și Fundația 9.

 

Vernisajul va avea loc vineri, 11 octombrie, de Noaptea Albă a Galeriilor, între orele 19:00 și 03:00, prin finalizarea, într-o sesiune de live painting în prezența publicului, a acestei prime părți din „Istorii pe din afară”.

Pentru a marca superstiția, vizualul ediției cu numărul 13 a fost realizat de Răzvan Cornici și presărat de indicii nefaste: „Ilustrația întreagă este inspirată din jocul cu cursa de cai, un joc foarte popular în parcurile de distracții, în special pe litoral. NAG-ul este o cursă, alergi de nebun sperând să vezi cât mai multe. Boxerul este luptătorul, personaj care a fost înfrânt ani de-a rândul dar revine cu o nouă expoziție despre care crede că va fi the one. Luchadorul este curatorul. Vede tot, știe tot, împușcă tot.Motociclistul este galeria nouă, care încearcă să rupă gura târgului cu o expozitie plină de concept și high-tech.”

Noaptea Albă a Galeriilor/NAG este un eveniment cultural inițiat și dezvoltat național de către Asociația Ephemair cu sprijinul BRD - Groupe Société Générale. 

Organizator NAG național: Asociația Ephemair
Partener NAG național: BRD - Groupe Societe Generale
Partener juridic: Tuca Zbarcea & Asociatii

Organizator NAG Bucuresti: Asociația Ephemair
Partener principal NAG Bucuresti: BRD Groupe Societe Generale
Parteneri: Primăria Capitalei prin Centrul Cultural EXPO ARTE, Fundația 9, Rezidența BRD Scena9, Wolf-e Rides
Partener juridic: Tuca Zbarcea & Asociatii  

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related