Fontul politicos care traduce limba haterilor

Fontul politicos care traduce limba haterilor

Când avem chef de răutăți online, pare că nu ne mai poate opri nimeni și nimic. Aruncăm uneori veninul peste cei care pur și simplu au apărut în fața ochilor într-un moment nepotrivit. Și apoi cerem scuze, dăm vina pe mercururi retrograde, timpul de afară și alte fenomene nevinovate. Pe de o parte. Pe de cealaltă, printr-un cuvânt nesimțit putem dăuna grav sănătății mintale a omului, care a primit răutatea noastră gratuit. Ce bine ar fi dacă ar exista un filtru care să cenzureze necenzuratul! Spoiler: există.

  

După nu foarte mulți ani de internet, dar multe cercetări în acest sens, s-a ajuns la concluzia că avem nevoie de mai puțină ură în online. Și de niște mecanisme anti-bullying. Așa a apărut un font care vrea să ascundă firea omenească. Cea întunecată. În acest sens, un grup de experți de la TietoEVRY, o companie de servicii digitale și software, și Fundația din Finlanda pentru Copii și Tineret au creat un font pe care l-au numit The Polite Type și care înlocuiește cuvintele răutăcioase cu alternative de bun simț. Până se răcesc nervii, „I hate you” se transformă în „I disagree with you”, iar „Go to hell” se estompează până devine de nerecunoscut.

Online-ul poate fi un loc mai sigur și mai inclusiv pentru toată lumea. Odată ce fontul este instalat, acesta funcționează atât offline, cât și online, spun creatorii.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Sectiune

Dictionar



Branded