Festivalul multicultural de arte performative Caleido amână cea de-a patra ediție. Spectacolele vor avea loc în 2021

Festivalul multicultural de arte performative Caleido amână cea de-a patra ediție. Spectacolele vor avea loc în 2021

Cea de-a patra ediție a festivalului multicultural de arte performative Caleido, ce urma să aibă loc online în perioada 27 noiembrie - 1 decembrie, se amână pentru primăvara anului 2021. Preocuparea constantă a organizatorilor pentru siguranța și sănătatea participanților motivează decizia dificilă de a reprograma întreg calendarul artistic al evenimentului. 

În contextul creșterii incidenței cazurilor de coronavirus, înregistrările unora dintre spectacolele programate nu mai pot avea loc.

La cea de-a patra ediție, Caleido și-a propus să prezinte 20 producții independente de teatru, dans și performance. Șapte dintre acestea sunt producții originale Caleido, din care patru vor fi premiere exclusive.

Pandemia de coronavirus are un impact dezastruos asupra sectorului independent din România, această situație fiind una dintre cele mai importante teme de discuție ale ediției curente.

 

„Am adaptat programul festivalului pentru o ediție online, însă, ne vedem nevoiți să renunțăm, pentru moment, și la acest plan. Siguranța artiștilor și a echipelor tehnice este cel mai important lucru pentru noi, în acest moment. Sperăm ca în anul ce vine să vorbim atât despre Caleido și temele pe care le vizează - diversitate culturală și etnică, dialog și dezbatere constructivă - cât și despre soluții reale și eficiente care pot ajuta la redresarea sectorului cultural independent, în special a spațiilor care găzduiesc aceste activități și a tuturor celor implicați în organizarea spectacolelor.”, spune Ion Borșan, directorul executiv al Fundației Amfiteatru, organizator al Festivalului Caleido.

 

Văzut de Radio Guerrilla
Parteneri media: Critic Eyez, Cooperativa Urbană, Filme-carti.ro, IQads, IQool, Smark, Liternet, Munteanu Recomandă, Observator Cultural, Psychologies, Spotmedia, Suplimentul de Cultură, The Institute, Urban.roZile și Nopți, Ziarul Metropolis.

Caleido este organizat de Fundația Amfiteatru, care face parte din proiectul DIALOG (Diversity in Arts. Learning Opportunities and Growth), finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Subiecte

SectiuneBranded


Related