Bernie restarteaza internetul

Bernie restarteaza internetul

Asa au spus unii cronicari ai internetului: ca memele cu Bernie ne-au dus intr-o noua era politica si pop-culture. Poate ca Biden a fost incoronat liderul lumii libere, dar Bernie tocmai a devenit regele memelor. Tot ce-a trebuit sa faca a fost sa stea pe un scaun, la ceremonia de inaugurare a presedintelui. Ei, nu chiar, a avut si context. Mema asta nu e despre un senator carismatic de 79 de ani cu atitudine. E expresia omenirii tragandu-si rasuflarea; dupa plecarea lui Trump, dupa un an pandemic... Ne-am castigat acest drept. Ramane doar sa ne mai dam si masca jos.

Pana atunci insa, sa ne bucuram de ecoul memei fara sa ne simti superficiali - asta pentru ca echipa de campanie a lui Sanders s-a gandit sa imprime tricouri cu mema si sa le vanda cu 45 de dolari, castigurile urmand sa fie donate catre programele caritabile Meals on Wheels din statul de origine a lui Bernie, Vermont. Altfel, unii spun ca acest moment reprezinta chiar un declick cultural in lumea digitala.

 

Brandurile si Bernie

Brandurile s-au grabit sa dea o replica rapida si contextuala, dar apoi, dandu-si seama de implicatia drepturilor de imagine ale acestui contextual, l-au scos pe Bernie si au lasat gluma. 

Ikea a renuntat la asta, dar nu inainte ca oamenii sa faca printscreen:

 

Si au lasat asa:

La fel si alte branduri. Unele au sters gluma, altele au mers inainte: 

 

Bernie in pop-culture

Si uite-asa, senatorul american a facut inconjurul lumii, stand in fund: el a putut fi vazut si la concertul lui Smiley cu Delia, si intr-un tablou de Van Gogh, si pe tronul din Games of Thrones, si in feed-urile din social media de la noi:

 

    

Nu am avut cum sa strangem toate memele superbe cu Bernie - chiar in acest moment apar probabil cateva. E timpul sa ne ridicam de pe scaunele noastre, oricare ar fi ele si sa ne vedem de acest 2021, care, speram noi, va fi cel putin la fel de misto cu fenomenul Bernie. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related