Partidul Drulăilor

Partidul Drulăilor

“Eu Drulău, Tu drulezi. Şi voi? Ce mai drulați? Imi vine în cap acest dialog ipotetic la sediul USRPlus: “- Când terminăm cu cioloșeala, poate mai e timp și pentru o barneală. - Hai, nu vă mai chichiriți atâta, vedeți-vă de bulaiu ’vostru!”

În urma celui mai recent scandal cu stenograme, Iulian Bulai a conceput un mesaj interesant de recrutare. Textul sună asa: “Ți-ar plăcea să fii coleg sau colegă cu Cătălin Drulă? Vrei să fii și tu drulău? Hai în Uniunea Salvați România - USR!

*drulău = (dex), specie de politician fără milă față de corupți, mușcă din hoți, se comportă inuman față de combinatori, face autostrăzi în Moldova.”

Cam asta e riscul memelor: te plasează rapid și cu impact în discurs, dar pot sa ricoșeze cum nu se poate mai nefericit. Reacțiile negative, asadar, nu au intârziat să apară. Sebastian Lăzăroiu vorbește despre “câinii nebuni”/mad dogs ai USR-ului, care și-au pierdut reperele politice.

Jurnalista Daniela Ratiu spune despre Iulian Bulai, autorul memei, ca “nu are egal. Un mai mare deserviciu pe care îl face Bulai USR-ului nu se poate imagina în alte laboratoare. E de râs și de plâns. Iar dacă nu e rodul doar al imaginației sale scăpată de sub control, atunci e și mai grav. Căderea în irelevanță se face foarte fin, abia sesizabil. Bulai e un adevărat pericol pentru USR.”

Florin Negruțiu, jurnalist și comentator, glumește spunând că ministrul Drulă are stofă de candidat la presedinție: 

Când dădeam câte-o dumă prin facultate, colegii mei mai cool îmi ziceau că-i un ‘pateu penibil’. Oare asta le-o fi rămas în subconștient și oamenilor de la USRPlus, mulți dintre ei colegi de generație cu mine, și-n loc de ‘fără penali în functii publice ’acum vor să ne facă să ne dorim ‘fără glume penale în spațiul public’? Mission accomplished, prieteni. Nu știu dacă stați bine cu autoironia, dar clar știți să faceți faze memorabile.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related