Copiii internați la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București au primit o donație mare de cărți în campania „Dăruiește o lume de basm”

Copiii internați la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București au primit o donație mare de cărți în campania „Dăruiește o lume de basm”

Copiii de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” au șansa de a uita un pic de suferințe cu ajutorul cărților donate de Asociația EMOVERE și Asociația KinetoBebe și partenerii lor. Inițiativa face parte din campania „Dăruiește o lume de basm”, care a creat până acum 20 de astfel de biblioteci sociale în spitale, grădinițe, școli sau în centre sociale, unde copiii nu au acces la cărți.

Proiectul „Dăruiește o lume de basm” este o inițiativă lansată în decembrie 2018, care promovează generozitatea și plăcerea de a citi. Cărțile care ajung în astfel de biblioteci sociale sunt adunate prin donațiile părinților și copiilor generoși, dar și cu sprijinul editurilor partenere. Un nou partener foarte implicat în campanie este Editura Bookzone, care se alătură celor care au sprijinit înțiativa în ultimii ani: Itsy Bitsy FM, 4 Colours și Opera Comică pentru Copii.

Am fost impresionați de poveștile din spitalele pentru copii, unde adesea ajung micuți care nu au văzut nicodată o carte sau nu au pus mâna pe o culoare. Pentru că sunt secții unde ei stau multe zile în tratament și nu au acces la nicio bucurie am ales să facem a 20-a donație “Dăruiește o lume de basm” la acest mare spital, unde vin atât de mulți copii pentru vindecare.”, declară Monica Popescu, inițiatoarea campaniei și Raluca Chișu fondatoarea KinetoBebe.

 

În proiectul „Dăruiește o lume de basm” Asociația Kineto Bebe și Asociația EMOVERE au creat până acum 20 de biblioteci sociale la: școala de la Ștefăneștii de Jos, la secția de pediatrie a Spitalului din Curtea de Argeș, la Colegiului Gimnazial Basarab I și la singurul Club de Lectură din acest oraș, la centrul Focus din Constanța, la Centrul Generații coordonat de Fundația Regală Margareta a României, la Hero After School Clinceni, la Casă Bună din Ferentari, la Boghești Vrancea, la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului din București, la Spitalul de psihiatrie "Eftimie Diamandescu, la Primăria din comună Grădinari, la centrul Centrul educațional social Sfinții Petru și Pavel din Medgidia, la Liceul Iordache Zosima, școala din satul Tăriceni și la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Pentru a continu campania și a face mai multe biblioteci sociale pentru copii vă invităm să donați cărți în stare bună în oricare dintre centrele de colectare din București:

 1. Centrul KinetoBebe Moșilor
 Calea Moșilor nr. 158, etaj 6, sector 2

 2. Centrul KinetoBebe Nord
 Str. Intrarea Gheorghe Simionescu nr. 5, etaj 4, sector 1

 3. Centrul KinetoBebe Sud
Șoseaua Olteniței nr. 87-99, etaj 3, sector 4

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related