300 de copii au primit în dar o nouă bibliotecă, din campania Dăruiește o lume de basm

300 de copii au primit în dar o nouă bibliotecă, din campania Dăruiește o lume de basm

Prima bibliotecă socială din anul 2020 din campania Dăruiește o lume de basm a fost donată comunei Boghești, din județul Vrancea. Peste 300 de copii, părinți și bunici se bucură de lectură în biblioteca acestei comune, creând în jurul bibliotecii și a muzeului etnografic din școala satului, o comunitate care apreciază și valorile tradiționale și cartea ca șansă la o viață mai bună. Echipele Asociației KinetoBebe și Asociației EMOVERE au adunat din donații de la părinți și copii, de la companii generoase peste 1000 de volume pentru această primă bibliotecă socială donată în 2020. 

„Am așteptat cu nerăbdare să putem face și anul acesta biblioteci sociale pentru copiii care au nevoie de carte, de o lume de basm, mai mult ca niciodată. Chiar dacă este mai greu să adunăm donații de carte în această perioadă, vom încuraja în continuare generozitatea oamenilor și vom merge în acele locuri unde copiii se bucura încă de carte, ca alternativă de relaxare la internetul și televizorul la care nu au acces atât de ușor.” declară Raluca Chișu, fondatoarea Asociației Kineto Bebe.

În comuna Boghești, județul Vrancea donația de cărți pentru copii și adulți a a ajuns și datorită implicării profesorul Adrian Atarcicov de la Colegiul Național Unirea Focșani. Sutele de cărți au fost primite cu entuziasm de bibliotecara Adriana Rusu, care le va organiza cu drag pentru copii, dar și pentru adulții din sat, care vin des să îi ceară cărți pentru cei mici, părinți, chiar și pentru bunici.

Proiectul Dăruieşte o lume de basm este o iniţiativă lansată în decembrie 2018 de  Asociaţia Kineto Bebe, Asociația EMOVERE cu susținerea Itsy Bitsy FM și 4Colours. Cele 13 biblioteci realizate în 2019 s-au bazat pe donaţiile copiilor şi părinţilor care au adus cărţi în stare bună la cele centrele de colectare din Bucureşti. Cu ajutorul lor au fost construite biblioteci la: şcoala de la Ştefăneștii de Jos, la secția de pediatrie a Spitalului din Curtea de Arges, la Colegiului Gimnazial Basarab I şi la singurul Club de Lectură din acest oraș, la centrul Focus din Constanta, la Centru Generații coordonat de Fundația Regală Margareta a României, la Hero After School Clinceni şi acum la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului din Bucureşti, la Casa Buna din Ferentari.

Pentru a continua demersul de creare a bibliotecilor sociale și în 2020, echipa campaniei Dăruiește o lume de basm invită companiile, părinții și copiii să doneze cu generozitate cărți de care nu mai au nevoie, în stare bună, în centrele de colectare KinetoBebe:

1. Centrul KinetoBebe Moșilor
Calea Moșilor nr. 158, Sector 2
2. Centrul KinetoBebe Nord
Intrarea Catedrei nr.2, Sector 1
3. Centrul KinetoBebe Sud
Șoseaua Olteniței nr. 87-99, Sector 4
4. Opera Comica pentru Copii
Calea Giuleşti, Nr.16, sector 6

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related