HomeFest #7 - call for artists

HomeFest #7 - call for artists

HomeFest este primul festival cultural din România care, de 7 ediții, deschide uşa larg proiectelor artistice ce încap în sufragerii, dormitoare, în general în casele oamenilor. Performance, teatru, dans, film, expoziții, lecturi și ateliere, în fapt o suită de aventuri culturale urbane propuse de artiști români și străini, s-au lăsat descoperite de fiecare dată de un public foarte divers. Curioși și curajoși, artiști și spectatori deopotrivă, sunt gata să treacă pragul acestei lumi aparte, unice și irepetabile din fiecare apartament, pe care îl transformă dintr-o unitate administrativă într-una culturală.

HomeFest caută 7 artiști români care se vor alătura celor 7 artiști străini selecționați deja. De când cu pandemia nu ne plictisim și ne reinventăm de la un an la altul. Cultura pătrunde în case într-un amestec real-digital într-un raport variabil. Am cântărit bine și dedicăm ediția 2021 performance-urilor 1 la 1 : un artist față în față cu un spectator. Adăugăm încă un raport de 2 la 25: cei doi vor fi urmăriți în direct, online, de alți 25 de spectatori.

Așadar căutăm 7 artiști români care nu au mai performat până acum în festivalul nostru.

1. Așteptăm de la voi o descriere de câteva rânduri a intenției performative și un video de maximum 3 minute care să ne dea o idee despre spectacol, la adresa [email protected].
2. Performance-ul se va desfășura la voi acasă. 
3. Durata acestuia va fi de 25-40 de minute. 
4. Spectatorul va avea o cameră GoPro și va transmite live pe Zoom pentru alți 25 de spectatori. Voi cum ați selecta unicul spectator în fața căruia veți performa?
5. Tema din acest an a spectacolului este Healing/Vindecare. Proiectele care vor fi conectate la temă vor beneficia de un plus de simpatie. 
6. După performance sunteți invitați să rămâneți la o discuție cu spectatorii online. 
7. Deadline-ul pentru aplicație este 23 septembrie, iar festivalul se va desfășura între 27 octombrie – 7 noiembrie. 

Atât artistul, cât și spectatorul trebuie să fie vaccinați sau testați înainte de spectacol. 

Toate performance-urile vor fi remunerate. 

Festivalul HomeFest este un proiect co-finațat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Art No More, Centrul Național al Dansului București (CNDB), Developing Art, Diaspora Civică Berlin, Graphis 122, IQads, ISCOADA, Modernism.ro, Munteanu, Radio România Cultural, Scena.ro, Zile și Nopți

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related