2Performant și Cuponeria.ro: afiliere cu coduri de reduceri, de Black Friday – ghid de bune practici

2Performant și Cuponeria.ro: afiliere cu coduri de reduceri, de Black Friday – ghid de bune practici

Silvia Ibănescu, cofondator Cuponeria.ro, agregator de reduceri și coduri de reducere care adună într-un singur loc, în mod constant, promoții din magazinele online românești și internaționale și, totodată, un afiliat de top în platforma 2Performant, vorbește despre beneficiile acestui instrument pentru vânzările magazinelor online. În contextul în care Black Friday nu mai este doar o zi, ci tinde de la an la an să dureze mai mult, afilierea își demonstrează utilitatea ca instrument de vânzări eficient în încercarea magazinelor de a capta o paletă de public tot mai largă.

Cuponeria.ro aduce sute de cupoane cu reduceri între 5% - 30%, uneori chiar și 50%, din diferite categorii de produse, precum Fashion, Beauty, Cărți, Casă & Grădină, pe care utilizatorii le pot aplica în magazinele online preferate. Modelul nu este tocmai unul nou. Există de ani buni pe plan internațional, în Statele Unite fenomenul transformându-se chiar într-o reală isterie cu aceste cupoane de reducere atât în online, dar mai ales în offline. În România, acest tip de promovare a apărut în urmă cu aproximativ 5-6 ani:

„Noi anul acesta am împlinit 2 ani de când suntem pe piața din România și ne mândrim că în acest timp am reușit să ajungem site-ul nr. 1 de cupoane și vouchere. Afiliere facem din 2012 și am ajuns în 2019 în top 50 în platforma 2Perfomant.com, iar cu agregatorul Cuponeria.ro am început afilierea în toamna anului 2019”, spune Silvia Ibănescu.

Cum găsești cele mai bune reduceri?

Reducerile și cupoanele de reducere pot fi găsite foarte ușor pe homepage-ul Cuponeria.ro sau printr-o căutare după magazin/categorie care vă interesează. În cazul în care ați găsit o reducere care v-a atras și pe care doriți să o valorificați, faceți click pe „Afișează codul”, ulterior va apărea codul pe care il copiați în pagina de finalizare a comenzii magazinului respectiv. Ce câștigăm noi? Un mic comision, între 1% și 15%, oferit de respectivul magazin prin rețeaua de afiliere.

Beneficiile brandurilor care fac afiliere

Beneficiile pentru brandurile/advertiserii cu care lucrăm noi sunt multiple. Iar aici mă refer atât la magazinele mici, care sunt la început de drum și pe care le putem ajuta cu creștea brand awarness-ului, traficului și vânzărilor, dar și la magazinele mari, care au beneficii multiple, precum audiențe noi, creșterea loialității clienților, scăderea coșului abandonat, creșterea satisfacției clienților care folosesc coduri de reducere. Noi în prezent lucrăm cu mai multe magazine online mari, cum ar fi Cărturești.ro, Elefant.ro, Epantofi.ro, Libris.ro, Notino.ro, Vivre.ro, dar cele mai bune rezultate le-am avut anul trecut cu Answear.ro, de Black Friday, iar anul acesta am colaborat foarte bine cu cei de la Fashion Days în Liga Națională de Marketing, pe care am și câstigat-o.

Tactici de Black Friday

Tactica noastră de Black Friday de anul acesta este să aducem utilizatorilor noștri cât mai multe cupoane exclusive și oferte bune, dar și să captăm cât mai mult trafic targetat pe site-ul nostru. Ne pregătim cum se pregatesc majoritatea afiliaților, aproape cu o lună de zile înainte, dar cel mai mult avem de lucru în săptămâna cu Black Friday. Pentru anul acesta avem un landing page special de Black Friday, în care încercăm să scoatem în evidență cele mai bune oferte și coduri exclusive.

Anul trecut a adus și primul Black Friday serios la care am făcut afiliere. Ne-am clasat undeva pe locul 3-4 în clasamentul 2Peformant toată luna noiembrie. Cel mai bine am colaborat cu Answear.ro, iar vânzarea cea mai mare a fost în valoare de aproximativ 5.800 de euro de la F64 și a constat din echipament foto și dronă. Pentru noi primul Black Friday în pandemie a favorizat vânzările pe categoriile Fashion, Beauty și Cărti, care merg bine în general pe Cuponeria.ro.

Așteptări pentru Black Friday 2021

Anul acesta sperăm să avem un Black Friday la fel de bun ca în 2020, dacă nu chiar mai bun, iar produsele vedetă cred că vor fi din categorii similare cu cele de anul trecut, respectiv Fashion, Beauty și Cărți, dar prevedem o creștere și pe nișa de Pharma și Telefoane. Estimăm că pentru noi va fi un salt, mai ales că anul acesta avem deja mai multă experiență și aproape ne-am dublat numărul de utilizatori față de 2020.

Tips & tricks de Black Friday pentru retaileri

Pentru retailerii care vor să lucreze cu campanii de vouchere, as menționa câteva sfaturi:

  • Să anunțe când au coduri de reducere;
  • Dacă nu au făcut-o până acum, să aibă curajul de a încerca aceste campanii cu coduri de reducere;
  • Dacă oferă coduri pentru influenceri pe Instagram, sigur ar putea oferi coduri exclusive și pentru afiliați, iar în acest caz costurile vor fi mult mai mici;
  • Să comunice clar afiliaților așteptările și nevoile pe care le au, pentru a putea stabili împreună tipul de promovare cel mai potrivit pentru ei.

2Performant este o companie românească de tehnologie ce dezvoltă, operează și monetizează 2Performant.com - platformă integrată de marketing afiliat, cel mai eficient instrument de promovare și vânzare disponibil astăzi. Prin această platformă business-urile, în special magazinele online, pot colabora cu parteneri afiliați, zeci sau sute de specialiști în digital, care generează vânzări pentru aceste branduri și primesc comisioane, într-un model bazat pe transparență și performanță.

2Performant este liderul pieței de marketing afiliat din România și prima companie de tech listată pe piața AeRO a BVB (simbol bursier 2P) cu focus 100% pe dezvoltarea produsului propriu.

Compania are o activitate de 13 ani și a investit până acum peste 1 milion de euro în propria tehnologie. Este activă din 2011 pe piața din Bulgaria, iar în prezent derulează integrări cu importanți parteneri din eCommerce-ul global. 2Performant a intermediat până acum vânzări în valoare de peste 284 de milioane de euro, prin mai mult de 480 de milioane de clickuri, pentru 785 de jucători din eCommerce din România și din regiune.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Campanii

Subiecte

SectiuneBranded


Related