Călătorii virtuale prin intermediul filmelor la Itinerama Travel Film Festival 2021, ediția online

Călătorii virtuale prin intermediul filmelor la Itinerama Travel Film Festival 2021, ediția online

A șaptea ediție Itinerama Travel Film Festival, singurul festival de film de călătorie din sud-estul Europei, vă invită să luați parte la noi aventuri, prin intermediul filmelor, online, în perioada 20-24 noiembrie 2021 .

 „Prezentăm online o parte din filmele Itinerama care nu au mai putut fi difuzate în sălile de cinema, așa cum era programat inițial. Nu am scăpat de pandemie și a trebuit, din nou, să ne adaptăm condițiilor actuale. Pentru difuzare vom utiliza platforma Eventive, iar accesul spectatorilor digitali va fi permis timp de 4 zile pentru fiecare din titlurile pe care le vom avea în ediția online a Itinerama Travel Film Festival 2021.”, spune Cristian Curus, coordonatorul Itinerama Travel Film Festival 2021.

Filmele vor fi disponibile în platforma watch.eventive.org/itinerama începând cu 20 noiembrie, ora 18:00. Din momentul în care un cinefil va începe vizionarea unei pelicule are 24 de ore la dispoziție pentru a vedea filmul. Astfel, nu condiționăm spectatorul de un anumit interval orar în care să poată viziona un anumit film.   

„Vizionarea se va putea face utilizând o varietate de dispozitive – laptop, sau în aplicația Eventive dispobilă pentru telefoane mobile, tabletă sau televizoare inteligente”, a mai explicat Cristian Curus.

Iată mai jos titlurile care vor fi disponibile pentru vizionare online:

În pelicula Ultimele cuvinte / Last Words trei actori mari - Nick Nolte, Charlotte Rampling  și Stellan Skarsgård – vă poartă într-o lume ceva mai îndepărtată... în 2085, într-un viitor distopic. Într-un Paris post-apocaliptic, semnele rutiere bătute indică drumul către Italia și pe parcurs sunt afișe care spun: CARARANTINA - EPIDEMIA VIRALĂ. Un tânăr, unul dintre puținii supraviețuitori ai unui eveniment apocaliptic, pornește într-un lung voiaj în căutarea altor oameni care au reușit să supraviețuiască. Filmul este nominalizat la Marele Premiu al Festivalului de Film de la Deauville (2020) și la categoria Cel mai bun lungmetraj la Festivalul Internațional de Film de la Hainan (2020).

Luxor. Atunci când se întoarce în orașul antic Luxor, voluntara umanitară Hana își întâlnește fostul iubit, pe Sultan. În timp ce rătăcește prin oraș, bântuită de familiaritatea locului, ea se luptă să împace alegerile din trecut cu incertitudinea din prezent.

Kiss Me Before It Blows Up. Un film care ne demonstrează că dragostea poate trece orice graniță. Chiar și atunci când o femeie israeliană se îndrăgostește de una germană, iar o alta de un palestinian. Două aventuri romantice între două culturi ce se ciocnesc și două familii în conflict, între îndrăgostiți care nu ar trebui să fie împreună, dar se potrivesc.

Window to the Sea/Fereastră către mare ne poartă în Nisyros, o fermecătoare insulă grecească, unde soarele strălucește deasupra unui vulcan majestuos. O poveste impresionantă și optimistă despre iubire, renunțare și înfruntarea curajoasă a vieții, bazându-te doar pe sprijinul altcuiva. În fața unei vești capabile să-ți schimbe viața, în ciuda sfaturilor fiului său și ale medicilor, Maria (Emma Suárez), o spaniolă în vârstă de 55 de ani din Bilbao, se hotărăște să plece în Grecia împreună cu cele mai bune prietene. Redescoperă aici curajul de a trăiască clipa așa cum vrea și poate chiar iubirea.

Human Factors, spune povestea unei familii care evadează într-o vacanță ce se dorea idilică la malul mării. Însă un eveniment mai puțin obișnuit îi aduce în punctul în care încrederea între membrii familiei este pusă la încercare. Nominalizat la Premiul „Teddy” în cadrul Festivalul Internațional de la Berlin (2021) și pentru Marele Premiu, categoria Dramă în cadrul Festivalului de Film de la Sundance (2021).

Robust, un film dulce-amărui nominalizat la „Caméra d’Or” în cadrul Festivalului de Film de la Cannes (2021),  proiectat în premieră în România. Acesta este și un omagiu adus lui Gérard Depardieu printr-o poveste despre o stea îmbătrânită, singurătatea și nevoia de a auzi câteva cuvinte iubitoare

Terrible Jungle, un film în care Jonathan Cohen și Catherine Deneuve creează un duo irezistibil. Cei doi actori aduc nebunia burlescă – care amintește de umorul filmelor cu Louis de Funes – în acest prim lungmetraj a cărui acțiune va purta spectatorii în jungla amazoniană.

Itinerama Travel Film Festival 2021 este un eveniment organizat de Asociația Maia.

Proiectul este co-finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related