Împreună avem puterea să Dăruim Crăciun copiilor cu cerințe educaționale speciale

Împreună avem puterea să Dăruim Crăciun copiilor cu cerințe educaționale speciale

Asociația FDP - Protagoniști în Educație derulează în luna decembrie campania „Dăruiește Crăciun acolo unde nu există”, cu scopul de a atrage fonduri pentru a-i putea susține, și în anul 2022, pe cei peste 350 de copii din medii defavorizate implicați în programele dedicate combaterii abandonului scolar si facilitării incluziunii lor sociale.

Pentru acești copii, Crăciunul este în alb și negru, nu încărcat cu emoție și plin de magie așa cum îl vedem noi. Pentru ei, Crăciunul înseamnă doar o zi mai tristă decât toate celelalte. Cum să te bucuri când toți copiii de pe strada ta au primit dulciuri, jucării, au împodobit bradul și, cel mai important, sunt alături de părinți și bunici, strânși cu toții în jurul mesei de Crăciun? Iar tu nu ai primit nici acum vizita lui Moș Crăciun, tatăl tău este plecat în străinătate și mama bolnavă sau plecată toată ziua la lucru?

Anul acesta, asociația FDP a înființat în București centrul de zi WONDER, serviciu social licențiat care oferă gratuit consiliere și suport copiilor cu cerințe educaționale speciale (CES), dar și părinților acestora. Centrul WONDER sprijină, în prezent, 50 de copii din medii defavorizate care sunt diagnosticați cu tulburări specifice de învățare, ADHD, tulburări comportamentale și afective etc.

Cu ajutorul terapiilor specifice la care iau parte săptămânal în centrul WONDER, copiii fac progrese remarcabile. Doar în anul 2021 au beneficiat, cu ajutorul echipei de terapeuți și logopezi ai asociației, de peste 2.000 de ore de terapie. Costurile lunare de susținere a unui copil depășesc însă 750 RON, o sumă pe care organizația reușește cu greu să o acopere.

Acum, într-o perioadă în care magia Crăciunului ne inundă sufletele cu bunătate și ne face mai darnici, ei vă invită să susțineți terapiile acestor copii și să fiți parte din lumea lor, o lume a binelui care le oferă copiilor vulnerabili un spațiu sigur de dezvoltare, suport psiho-emoțional și șansa la o copilărie normală.

Cum îi putem ajuta?

  • Printr-o donație online
  • Trimiteți SMS la 8844 cu textul „AJUT” și donați lunar 2 EURO
  • Direcționați 20% din impozitul pe venit / profit al afacerii, contract de sponsorizare

Alinuța este unul dintre cei 50 de copii cu CES care beneficiază lunar de sprijinul asociației FDP Protagoniști în Educație. Ea suferă de Sindromul Asperger, tulburare comportamentală din spectrul autist, o afecțiune care o face puțin mai diferită, având mari dificultăți de învățare, concentrare și comunicare. Alinuța nu prea are prieteni, iar interacțiunile cu colegii de la școală sunt foarte dificile. Adesea, copiii din clasă o tachinează și se comportă urât cu ea, percepând-o ca fiind un copil diferit și înlăturându-o din cercul lor. Chiar și cu aceste tulburări, ea este o copilă tare isteață și iubitoare, care simte nevoia să fie ascultată și acceptată.

Din păcate, tristețea Alinuței nu rămâne doar la școală. Ea trăiește în condiții modeste împreună cu mama sa, fratele mai mare și bunica maternă. Tatăl a plecat din țară de peste 10 ani și aproape că a uitat de ei. Mama sa, Ștefana, din cauza lipsurilor materiale, a fost nevoită să lucreze chiar și 20 de ore pe zi. Problemele de sănătate nu au întârziat să apară, iar epuizarea a adus-o la un pas de moarte. În acele momente extrem de grele, Alinuța și fratele său au rămas singurul ei sprijin. Spaima de a-și vedea mama la pat, neputincioasă, sărăcia și lipsa iubirii paterne i-au produs traume adânci, pe care niciun copil nu ar trebui să le cunoască.

De curând, Alinuța a început terapiile specifice bolii ei în centrul de zi WONDER, iar progresele se observă deja. Zâmbetul ei și bucuria de a interacționa cu ceilalți copii din centru ne arată că este pe drumul cel bun. Crăciunul acesta are o singură dorință: să știe Moș Crăciun că a fost cuminte și să nu o mai ocolească și anul acesta. Vrea să fie și ea la fel ca ceilalți, să-i fie mama sănătoasă și să se întoarcă tatăl lor din străinătate.

Printre prietenii Alinuței de la Centrul WONDER se află Maria, diagnosticată cu dislexie și ADHD și Laurențiu, un băiețel care suferă de tulburări emoționale și de limbaj în urma traumelor repetate suferite în trecut.

Sprijinul tău înseamnă pentru copiii sprijiniți de Asociația FDP - Protagoniști în educație mai mult decât o jucărie de Crăciun sau dulciuri. Dăruind Crăciun pentru ei înseamnă peste 3000 de ore de terapie pe care le vom putea oferi anul viitor, înseamnă sprijin personalizat din partea specialiștilor, înseamnă un loc în care copiii învață că lumea din jur le este alături.

Fii și tu alături de ei, arată-le că Moș Crăciun chiar există!
Donează ore de terapie și dăruiește-le Crăciun pentru tot anul.

Asociația FDP - Protagoniști în Educație a fost înființată în anul 1996 și are misiunea de a promova demnitatea umană a celor mai dezavantajate persoane din comunitățile din țară, pornind de la experiența fiecăruia dintre ei și implicându-i ca adevărați protagoniști ai vieții lor. Asociația sprijină anual peste 1400 de persoane din medii defavorizate și implică în activități educative și sportive peste 350 de copii vulnerabili prin două programe de bază ale organizației: Centrul de zi WONDER, Școala Socială Sportivă, dar și prin intervenții punctuale în București și Dâmbovița.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related