Economie utilă pentru vremuri dificile - Abhijit Banerjee, Esther Duflo | Editura Litera, 2021

Economie utilă pentru vremuri dificile - Abhijit Banerjee, Esther Duflo | Editura Litera, 2021

De ce migrația nu urmărește legea cererii și a ofertei?
De ce liberalizarea comerțului are adesea ca efect creșterea șomajului și scăderea salariilor?
Poate cineva să explice de ce și când are loc creșterea economică?

În această carte revoluționară, economiștii premiați Abhijit V. Banerjee și Esther Duflo ne arată cum economia, când este practicată corect, ne poate ajuta să rezolvăm cele mai spinoase probleme sociale și politice ale zilei. De la imigrație la inegalitate, de la creșterea lentă la accelerarea schimbărilor climatice, avem resursele să abordăm provocările cu care ne confruntăm, dar suntem adesea orbiți de ideologie.

Originală, provocatoare și imperios necesară, Economie utilă pentru vremuri dificile oferă noul tip de gândire de care avem nevoie. Bazându-se pe cercetări de ultimă oră în economie – și pe ani de explorare a celor mai eficiente soluții pentru reducerea sărăciei extreme –, construiește un caz convingător în favoarea intervenționismului inteligent și a unei societăți clădite pe compasiune și respect. Un antidot atât de necesar la un discurs polarizat, această carte ne ajută să apreciem și să înțelegem lumea în echilibru precar în care trăim. 

„Nu toți economiștii poartă cravată și gândesc ca bancherii. În minunata lor carte, Banerjee și Duflo abordează zone impresionante ale cercetării, punând sub semnul întrebării punctele de vedere convenționale despre probleme care merg de la comerț la taxarea veniturilor de top și mobilitate și își oferă viziunea plină de forță despre cum putem lucra cu acestea. O lectură obligatorie.“
Thomas Piketty

„O realizare magnifică și cartea perfectă pentru timpurile noastre. Banerjee și Duflo aruncă lumină asupra celor mai presante probleme ale zilei, incluzând migrația, comerțul, schimbările climatice și inegalitatea.“
Cass R. Sunstein

„Banerjee și Duflo sunt maeștrii acestui domeniu. Cartea lor este cât se poate de antrenantă.“
Robert Solow, câștigător al Premiului Nobel

 

ABHIJIT V. BANERJEE este profesor internațional de economie al Fundației Ford la MIT și autor al Poor Economics. A primit multe onoruri și premii și a fost numit unul dintre primii 100 de gânditori globali de către revista Foreign Policy, făcând parte din grupul secretarului general al ONU pentru Agenda de Dezvoltare Post-2015.

ESTHER DUFLO este profesor de economie a dezvoltării și a reducerii sărăciei, Catedra Abdul Latif Jameel la MIT și autor al Poor Economics. Duflo a făcut parte din Consiliul de Dezvoltare Globală al președintelui Obama și a primit numeroase onoruri academice și premii, inclusiv Medalia John Bates Clark și o bursă MacArthur „Genius Grant“.

 

 Video: Interviu cu autorii despre carte

 

Cartea a apărut în România la Editura Litera.

 

Info:

Titlul original: Good Economics for Hard Times
Ediția 2021, broșată cu clapete
Dimensiuni: 137 x 200
496 pagini
ISBN: 978-606-33-7359-6

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

SectiuneBranded


Related