Remedii lente. Rezolvă probleme, lucrează mai isteț și trăiește mai bine într-o lume grăbită - Carl Honoré | Editura Publica, 2013

Remedii lente. Rezolvă probleme, lucrează mai isteț și trăiește mai bine într-o lume grăbită - Carl Honoré | Editura Publica, 2013

„Orice remediu rapid şopteşte aceeaşi promisiune seducătoare de beneficiu maxim cu efort minim. Necazul este că părţile ecuaţiei nu sunt egale. Gândiţi-vă puţin: veneraţia faţă de altarul remediului rapid ne face mai fericiţi, mai sănătoşi şi mai productivi? Ne ajută să abordăm provocările gigantice cu care se confruntă umanitatea la începutul secolului XXI? Există realmente o aplicaţie pentru orice? Fireşte că nu. Încercarea de a rezolva problemele în grabă, lipirea unui plasture atunci când se cere o operaţie chirurgicală, poate să acorde o păsuire temporară – însă de obicei cu preţul acumulării de necazuri şi mai mari pentru mai târziu. Adevărul dur, neplăcut este că remediul rapid nu remediază de fapt niciodată nimic. Şi uneori doar înrăutăţeşte lucrurile.”
Carl Honoré

„O carte prietenoasă și inteligentă pentru cei care doresc să schimbe vitezele atât la birou, cât și acasă.”
The Economist

„Cartea scrisă de Honoré este o pledoarie extrem de persuasivă împotriva vitezei cu care ne trăim viețile.”
Los Angeles Times

„O adevărată epifanie pentru toți cei care au uitat să privească viitorul cu încredere sau să se bucure de moment când acesta apare.”
The Herald

„În prezent, graba este răspunsul nostru la orice problemă. Mergem repede, vorbim repede, citim repede, mâncăm repede, facem amor repede, gândim repede. Aceasta este epoca exerciţiilor yoga rapide şi a poveştilor spuse la culcare într-un minut, epoca „la ţanc“ asta şi „pe loc“ cealaltă.”
Carl Honoré

 

Carl Honoré s-a născut în Scoţia şi a crescut în Canada. După ce a absolvit Universitatea din Edinburgh cu diplomă în istorie şi limbă italiană, a îmbrăţişat meseria de jurnalist. Reportajele sale au apărut în publicaţii ca: The Economist, Observer, American Way, National Post, Globe and Mail, Huston Chronicle şi Miami Herald. În pofida unui program încărcat, care constă în apariţii TV şi discursuri publice, Carl Honoré predă cursuri universitare şi ia parte la dezbateri. A fost descris de către ABC News ca fiind un „naş neoficial al unei schimbări majore în cultura mondială: aceea a încetinirii ritmului”. Newsweek l-a denumit „ambasadorul internaţional al conceptului de lentoare”. De același autor a mai apărut la editura Publica Elogiu lentorii. O provocare adresată cultului vitezei (2008).

 

Video: Autorul despre carte

 

Cartea a apărut în România la Editura Publica.

 

 

Info:

Titlul original: The Slow Fix: Solve Problems, Work Smarter, and Live Better in a World Addicted to Speed
Ediția I 2013, paperback
Traducător: Dan Crăciun
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
344 pagini
ISBN: 978-606-8360-31-7

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related