Școala de Vară Culturadata. Locul în care ideile studenților se pot transforma în proiecte culturale

Școala de Vară Culturadata. Locul în care ideile studenților se pot transforma în proiecte culturale

În perioada 20 – 24 iunie 2022, Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC), aflat în subordinea Ministerului Culturii, organizează cea de-a doua ediție a Școlii de Vară Culturadata, cu tematica Managementul și Marketingul Proiectelor Culturale. Evenimentul se va desfășura la Creart - Grădina cu Filme (Piață Lahovari, nr. 7, sector 1, București) și se adresează studenților și masteranzilor din facultățile cu profil artistic și umanist.

Programul de cinci zile dedicat întregului spectru de practici culturale dorește să-i aducă împreună pe studenții și masteranzii creativi, pasionați de management și marketing cultural, viitorii manageri culturali, alături de profesioniști în domeniu. Formatul interactiv le va permite acestora să descopere resursele și soluțiile pentru numeroasele oportunități și provocări existente în lumea culturală și artistică.

Succesul primei ediții s-a datorat lectorilor și invitaților, dar și entuziasmului participanților care au apreciat experiența din cadrul Școlii de Vară Culturadata:

„Fiind student la specializarea studii culturale, m-am gândit că voi avea mult de câștigat dacă vin aici și o să înțeleg mult mai bine segmentul și domeniul cultural”, Alex Grigorescu, student Facultatea de Litere, Universitatea din București.

„Programul a fost bine structurat și informația a fost oferită gradual, adică nu a fost nici prea mult și nici prea puțin; după fiecare zi simțeam că rămân cu ceva în plus”, Alexandru Lăzărescu, masterand, Facultatea de Teatru, UNATC.

„Atunci când vrei să faci un proiect cultural trebuie să fii atent la zeci de detalii pe care în facultate nu le-am învățat”, Mihai Bercaru, student Facultatea de Teatru, UNATC.

 „Când voi avea o idee, acum voi ști ce să fac cu ea!”, Carla Mihai, masterandă, Facultatea de Teatru, UNATC.

Participarea este gratuită (cazarea și transportul participanților nu sunt incluse), iar cei care doresc să se înscrie, o pot face printr-un mail la: [email protected], în care vor trimite, în vederea selecției, o scurtă prezentare însoțită de o scrisoare de motivație. La finalizarea cursurilor Școlii de Vară Culturadata, studenții vor primi un Certificat de participare, recunoscut la nivel național.

În perioada imediat următoare vom anunța și numele invitaților din acest an.

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC), aflat în subordinea Ministerului Culturii, este singurul institut național care are ca obiective studierea, cercetarea și furnizarea de date statistice pentru domeniul culturii, precum și formarea continuă a celor care aleg o carieră în sectorul ocupațional cultură.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related