Îndrăgita artistă islandeză Sóley revine la București, în Club Control

Îndrăgita artistă islandeză Sóley revine la București, în Club Control
Credit foto: Andrei Mușat

Sóley revine la București după ce în anul 2018 închidea ediția a 3-a festivalului internațional de fotografie Bucharest Photofest, în Club Control. O vom revedea în același loc pe 3 iulie, începând cu ora 19:00.

Suntem bucuroși să vă invităm să faceți parte dintr-o experiență muzicală uimitoare. Artista ce vine în România din țara gheții și a focului ne va încânta din nou cu minunatele sale acorduri islandeze. O experiență muzicală intensă, de stare și plină de vibrații cinematografice. 

Credit foto: Andrei Mușat

„Deși planurile Alternative Culture începeau la final de 2019, atunci când a apărut firesc nevoia de a comunica unitar proiectele culturale din portofoliul nostru, dar și să dezvoltăm o nouă componentă, aceea de a organiza concerte live cu artiști și trupe internaționale de muzică alternativă, rock, post-rock ș.a., a fost nevoie să depășim cu toții perioada de pandemie și să revenim abia acum cu anunțarea primului concert din programul Alternative Culture Live Music Sessions. Astfel, primul concert pe care îl anunțăm este cu artista Sóley din Islanda.

Seria de concerte cu artiști și trupe internaționale ce se află în turneu de promovare a noilor albume urmează să fie comunicat în perioada imediat următoare. Abordarea noastră este una de noutate pentru publicul de muzică alternativă sau subgenurile asociate acesteia și sperăm ca numele pe care le propunem să stârnească un real interes în scena locală.”, Ionuț Trandafirescu, inițiatorul platformei Alternative Culture.

Credit foto: Miluță Flueraș

Opening act: +SHE+ // Warm up & after party: Călin

O poveste Alternative • Culture, parte din programul Alternative Culture Live Music Sessions.

Născută în Hafnarfjörður, Islanda, Sóley Stefánsdóttir a atras o mulțime de urmăritori din toată lumea cu melodiile sale de basm încă de când și-a lansat cariera solo în 2010, odată cu lansarea EP-ului Theatre Island. Melodiile fantastice alt-pop în tonuri sepia ale lui Sóley au continuat odată cu lansarea albumului ei de debut, We Sink, în 2011. Prin compozițiile sale delicate, îmbibate în nuanțe de vis și suprarealism întunecat, melodia ei Pretty Face a continuat să primească aprecieri. Pentru Sóley urmează un turneu excepțional sold-out pe Coasta de Est a SUA ca opening act pentru celebra trupă islandeză Of Monsters and Men.

După ce a studiat pianul și compoziția la Academia de Artă din Islanda, Sóley a lansat EP-ul Krómantík în 2014, EP ce este compus din lucrări pentru pian compuse inițial pentru diverse producții de teatru și film, mai apoi revenind la teme și mai întunecate, nocturne, cu albumul al doilea Ask The Deep, care a apărut la începutul lui 2015. După lansare, ea a făcut din nou un turneu în lume și l-a susținut pe John Grant pentru spectacolele sale din Marea Britanie la începutul anului 2016.

Credit foto: Claudiu Tașbac

La lansarea celui de-al treilea album Endless Summer, în vara anului 2017, ea a lăsat în urmă întunericul lui Ask The Deep și s-a concentrat pe aranjamente acustice mai organice. Endless Summer a fost scrisă și înregistrată pe o perioadă de 12 luni împreună cu prietenul și colaboratorul de multă vreme Albert Finnbogason. Din 2017, Sóley a colaborat cu Sin Fang și Örvar Smárason din trupa múm constituind proiectul cu numele Team Dreams.

Sóley a terminat recent înregistrarea celui de-al patrulea album solo, programat inițial pentru lansare în 2021. Lansarea albumului va fi însoțită de o serie extinsă de spectacole în Europa în 2021 și 2022.

+SHE+ este o artistă din România ce abordează stilurile drama-pop, dark-wave și post-punk. A lansat curând albumul Katerina Molotov. Fiecare album +SHE+ are propria sa entitate. Sună, arată și se simte diferit. Albumele nu pot fi redate împreună.

Călin este cunoscut publicului bucureștean pentru călătoriile hertziene în universul muzicii electronice cu un accent aparte venit dinspre zonele nordice. De multe ori vi s-au transformat serile în dimineți  la party-urile la care el asigura atmosfera sonoră în cluburi de alternativ din capitală

Parteneri: Aleph News, UTV, PressOne, Zile și Nopți, IQads, spotmedia.ro, Librăriile Cărturești, CriticEyez, Munteanu, Info Music
Bilete în rețelele iaBilet.ro și eventbook.ro
Plăcut de Radio Gueriilla

Alternative • Culture este o platformă culturală multidisciplinară. Dedicată fotografiei, călătoriei, muzicii, filmului, literaturii, artelor. Creăm evenimente și festivaluri. No mainstream. Diferit. Ca mulți dintre noi.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related