A apărut noul număr Zile și Nopți, ediția de octombrie, 2023

A apărut noul număr Zile și Nopți, ediția de octombrie, 2023

În luna octombrie a anului 2000 apărea primul număr al revistei Zile și Nopți.

După 23 de ani, Zile și Nopți continuă să apară în print, revista de octombrie având 148 de pagini, cu distribuție gratuită în locații premium din București, Cluj-Napoca, Brașov, Iași, Timișoara și Constanța.

Iată câteva recomandări din cuprinsul ediție de octombrie:

POP-UP STORiEs 

Gothic Fiction: Literatura gotica în cinematografie

O călătorie prin istoria literaturii gotice și a etapelor ce au dus la popularizarea sa în universul cinematografic, fiind un subiect care a fascinat și tulburat timp de generații sufletele audiențelor datorita esteticii și temelor alese.

Capitolul FILM 

Premierele lunii octombrie la cinema;

„Killers of the Flower Moon”: Un nou Oscar pentru Leonardo DiCaprio?

DRACULA FILM FESTIVAL: Spațiul de întâlnire a pasionaților de Fantasy & Horror

Capitolul ARTĂ 

PERFORMING ARTS. Interviu CAMERON CARPENTER:

„Am visat sa creez o orgă cu care sa am o relație permanentă”.

Recitalul fenomenalului organist american Cameron Carpenter, de la Ateneul Român, va ramâne cu certitudine în memoria melomanilor prezenți la ediția din acest an a Festivalului George Enescu.

ARTE VIZUALE. Interviu cu MARIA KJARTANS:

„Iubesc să fotografieez lucruri care sunt acolo, dar pe care nu le poți vedea”.

Una dintre cele mai interesante prezențe din Bucharest Photofest (6-15 octombrie), o reprezintă artista interdisciplinara Maria Kjartans, cu instalația multimedia Fractures (fotografie și eseu cinematografic), realizată împreuna cu Vala Ómarsdóttir.

ARTA & DESIGN. Interviu cu JEAN-GUY LECAT:

„Democrația nu e de mare ajutor unui artist”.

Supranumit „Monsieur Space” de către legendarul regizor de teatru Peter Brook, cu care a colaborat timp de mai bine de 25 de ani la Théâtre des Bouffes du Nord, JEAN-GUY LECAT, o legendă vie a scenografiei și design-ului de spații performative, a fost în toamna aceasta unul dintre mentorii International Program in Scenography, atelier intensiv în care artisti emergenți din mai multe țări au realizat instalații multidisciplinare site-specific în Castrul Roman de la Ovidiu, Constanța, dintre care o parte vor fi expuse într-o formulă foto/video în cadrul festivalului DbutanT, de la Sfântu Gheorghe, între 16 si 21 octombrie.

NEW MEDIA ART. O vizita la... MINA / Muzeul Imersiv al Noilor Arte

De curând, Bucureștiul s-a îmbogățit cu un nou muzeu: MINA (Muzeul Imersiv al Noilor Arte). Acesta este un spațiu inovator și captivant, în care vizitatorii sunt invitați să exploreze experiențe artistice imersive uluitoare, la 360 de grade, transformând astfel arta într-un adevărat spectacol din care vizitatorii ajung să facă parte. Ne-au povestit mai multe despre acest nou muzeu doi dintre co fondatorii MINA, Sorina Topceanu și Madalina Ivașcu.

Capitolul MUZICĂ 

DIALOGURI FĂRĂ NOTE. Strălucirea intactă a unei stele a muzicii, la 50 de ani de la debut. Interviu cu ZOIA ALECU.

Cu jumatate de veac în urmă, în octombrie 1973, a debutat la Club A, în București, una dintre cele mai valoroase cantautoare din cultura Pop(ulară) autohtona, Zoia Alecu, a cărei longevitate creativă și performativă continuă să o definească drept un reper esențial al muzicii românești contemporane.

Capitolul EAT&DRINK

Ștefan Chirițescu, Strategy McCann Worldgroup Romania / Marketing Director Cramele Cotnari: Ghid pentru cei care cer vin moca la evenimente!

„Zilnic primesc emailuri în care mi se cere vin. Știu, păcatul celebrității unui brand mare cu o podgorie generoasă în spate și cu nivel de notorietate foarte ridicat. La limită, este flatant, dar la rigoare, discuția este mai complexă, căci cererile sunt în 90% dintre cazuri de tipul: „Salut! Reprezint ONG-ul x, firma y, organizația studențeasca z, asociația profesionala #, am x oameni invitați și îți pun logo pe invitație”.  Ca urmare, tot 90% dintre aceste invitații „generoase” sunt refuzate, ca sa nu zic ignorate. ”

GRELL BITES - Primul business românesc cu gustări pe bază de greieri.

Andreea Iosub, Iulian Iosub și Andrei Ursărescu sunt fondatorii Grell Bites, primul brand românesc care a mizat pe gustările pe bază de greieri. Într-o societate atât de conservatoare precum cea din România, afacerea lor pare una nu doar inedită, dar și extrem de îndrăzneață. Cei trei ne-au povestit mai multe despre cum e să le propui românilor să manânce greieri.

Capitolul LIFESTYLE 

DESIGN & ARHITECTURĂ. Comoara dintre izvoare: Fontana Borsec

În apropierea centrului istoric al stațiunii Borsec, în partea vestică a acesteia, se află una dintre cele mai moderne investiții din zonă dedicate tratamentului și relaxării. Amplasată pe un teren generos, cu o perspectivă deschisă către stațiune, centrul balnear are o suprafață de aproape 3000mp și adapostește un centru spa și o bază de tratament.

Citește online revista Zile și Nopți, ediția de septembrie.

Zile și Nopți este o platformă de experiențe Pop Culture, cu apariții în print și online. Revista Zile și Nopți se distribuie gratuit în locații atent selecționate din București, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Constanța, Sibiu și Oradea.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related