Câștigătorii concursului Viață în plastic – reciclează și transformă în artă vor fi anunțați pe 7 octombrie, la Grădina cu Artiști

Câștigătorii concursului Viață în plastic – reciclează și transformă în artă vor fi anunțați pe 7 octombrie, la Grădina cu Artiști

Pe 7 octombrie, în cadrul mini-festivalului urban Grădina cu Artiști, vor fi anunțați câștigătorii concursului Viață în plastic – reciclează și transformă în artă, la care au participat artiști profesioniști din toată țara cu propuneri de lucrări sau instalații outdoor realizate din materiale reciclate din plastic (PET-uri, recipiente din plastic, dopuri, etc). Câștigătorii celor 4 premii cu valoarea totală de 3.000 euro, contravaloarea în lei vor fi anunțați de juriul competiției vineri, pe 7 octombrie, de la ora 18:00, în cadrul ceremoniei de deschiderea a evenimentului iar ulterior expoziția temporară cu lucrările finaliștilor va putea fi văzută între 7 și 16 octombrie, în parcurile Ioanid și Grădina Icoanei din Sectorul 2 București.

Concursul Viață în plastic – reciclează și transformă în artă și-a propus să promoveze reutilizarea creativă a materialelor reciclabile din plastic și transformarea lor în lucrări de artă cu utilitate pentru spațiul public și face parte dintr-o serie de activități creative organizate cu ocazia celei de-a 35-a ediții a Grădinii cu artiști, eveniment ce promovează de 11 ani creația artistică, arta, artizanatul, tinerii artiști și petrecerea timpului liber în mediul urban, în aer liber, în mijlocul naturii.  

Juriul format din Sergiu Chihaia, Lector univ. dr. la Universitatea Națională de Arte București, Maria Duda, Dr. Arh, membru fondator Baza. Deschidem orașul, reprezentant OAR, Roxana Zaharia, Artistic Manager Asociația Creative Arts &Events și Alexandra Dinu, Project Manager, Gradina cu Artiști au analizat lucrările propuse de artiști prin intermediul schițelor și a fotografiilor trimise la înscriere și au selectat cele mai bune 6 lucrări pe fiecare categorie (lucrări mici, între 1-5 m și lucrări complexe/instalații cu dimensiuni de peste 5 m). Fiecare dintre cele șase lucrări a fost punctată în vederea alegerii celor trei lucrări finaliste care vor fi și expuse la evenimentul Grădina cu Artiști.

Premiile oferite pentru cele două categorii sunt: Lucrări de artă: premiul I – 700 euro și premiul II - 300 euro, contravaloarea în lei, pentru lucrări mici, între 1 - 5 m și Instalații: premiul I - 1500 euro și premiul II – 500 euro.

Între 7 și 9 octombrie va avea loc și cea de-a 35-a ediție a Grădinii cu Artiști, eveniment ce, de 11 ani, aduce în atenția publicului artele și lucrul manual ca hobby-uri ce dezvoltă creativitatea și imaginația tuturor și promovează reciclarea creativă a deșeurilor și transformarea lor în lucrări de artă ce înfrumusețează spațiul public. În cadrul acestei ediții va avea loc un adevărat maraton de ateliere de reciclare creativă iar vizitatorii de toate vârstele vor putea lua parte pe toată durata evenimentului la workshop-uri de jucării realizate din PET-uri și carton, de bijuterii și accesorii realizate din creioane și resturi textile și de colaje dar vor afla mai multe și despre reciclarea sticlei. 

Pe scena din parcul Grădina Icoanei vor avea loc și concerte în fiecare seară de la ora 19:00, astfel: vineri, pe 7 octombrie – minirecital Ioana Ernea, sâmbătă, pe 8 octombrie We Singing Colors aduc indie-pop-folk-ul care i-a consacrat atât în țară, dar și la festivalurile din Marea Britanie, Japonia, India, Spania și Bulgaria iar duminică, pe 9 octombrie, Soul Serenade propun o nouă și revigorantă interpretare acustică a direcției de "old time blues & jazz", care ne vor purta de pe străzile aglomerate din Chicago până pe drumurile prăfuite din sud.

În weekend, artistul brazilian Mateus, unul dintre finaliștii concursului, va susține în zona de expoziție un recital folosind instrumente realizate din materiale reciclate, pe care le construiește chiar el, iar în weekendul 14 – 15 octombrie va susține și un atelier în cadrul căruia participanții vor învăța cum să le realizeze și ei la rândul lor aceste instrumente.

Evenimentul este structurat în 5 zone: Zona scenei, unde se vor desfășura concertele și spectacole de teatru pentru copii, Expoziția, ce va prezenta publicului larg lucrările și instalațiile câștigătorilor, dar și a finaliștilor concursului, Zona atelierelor de creație ce pune față în față artiștii cu publicul pasionat de artă, Zona de Food și Zona expozițională, ce aduce împreună și susține comunitatea artiștilor și artizanilor locali care vin din nou în parc cu jocuri și cărți pentru cei mici, tricouri pictate, haine pentru copii și oameni mari, decorațiuni, jucării realizate manual, accesorii din piele, ceramică, bijuterii deosebite și multe alte lucrușoare de purtat, de oferit în dar sau de luat acasă.

Pofticioșii pot gusta turtă dulce delicioasă, vată pe băț de la Party Factory sau înghețată artizanală adusă de Butoiul cu înghețată iar, pentru un plus de energie, Coffee Bike pregătește cafea savuroasă.

Intrarea la mini- festival este liberă.

Grădina cu Artiști este cel mai relaxat și relaxant mini-festival urban ce oferă bucureștenilor o variantă educativă și creativă de a-și petrece timpul liber în mijlocul orașului, în natură. Grădina cu Artiști aduce cultura în mijlocul naturii, acolo unde sunt oamenii și vine cu o alternativă la petrecerea timpului liber prin muzică, dans, pictură, teatru și alte arte. Totodata, proiectul promovează și susține debutul și lucrările tinerilor artiști români.

Proiectul Grădina cu Artiști, ediția cu numărul 35 este finanțat de Primăria Sectorului 2 prin Legea 350/2005 iar concursul este organizat în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte București (UNARTE) și Ordinul Arhitecților din România (OAR).

Parteneri media: Magic FM, Itsy Bitsy, AGERPRES, IQads, Spotmedia, The Institute, Propagarta, Modernism, Revista Atelierul, Kudika, Garbo, PRwave, Catchy, acasa.ro, Happ.ro, goingout.ro, bucharest-guide.ro, probucuresti.ro, Gokid, Qbebe, suntparinte.ro, Fashion8, Munteanu, Știri.ong, România Pozitivă.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pozitii

Subiecte

SectiuneBranded


Related