Quote–Unquote lansează Practiced Places, o serie de evenimente dedicate spațiului public și monumentalității, între 23 octombrie și 13 noiembrie 2022

Quote–Unquote lansează Practiced Places, o serie de evenimente dedicate spațiului public și monumentalității, între 23 octombrie și 13 noiembrie 2022

Cum se poate (re)stabili o relație afectivă și de încetinire cu orașul? Ce fel de repoziționări monumentale creăm în orașe și care e relația dintre monumente, spațiu public și locuitori?

Practiced Places conturează punți de legătură între spații și sculpturi publice, premise personale și moduri de relaționări îndreptate către sfera publică.

Programul sondează, printr-o serie de texte, tururi și un atelier de scriere experimentală, valențele artistice și sociale ale spațiului public bucureștean, ale monumentalității și sculpturii românești în imaginarul colectiv local și generează instrumente de decodificare a acestora. Coordonatele artistice ale proiectului ramifică spațiul public, trasează noi paliere de interacțiune și generează noi forme de colectivitate, fie ele și temporare.

Walk & Talk with Me sunt 2 tururi psihogeografice ghidate, realizate în București de către doi artiști; tururile urmăresc forța afectivă a orașului și materialității lui: cei doi practicieni devoalează câte o altă latură a orașului, expunându-și modurile de relaționare cu acesta în practicile lor.

Cele două tururi vor avea loc pe 23 și 28 octombrie.

Short Declamations in a Place este o broșură-kit destinată unei plimbări prin București care reunește 9 texte compuse de artiști vizuali, sonori, jurnaliști și poeți, îndemnând cititorul la ocuparea și interacțiunea cu spațiul public, deseori trecut cu vederea, prin lectura sau recitarea textelor, accesând și încorporând, în sensul cel mai literal al cuvântului, viziuni artistice contemporane diverse.

Lansarea broșurii va avea loc la Galeria Suprainfinit vineri, 28 octombrie, de la orele 18:00 și va fi însoțită de un performance al Adrianei Gheorghe, începând cu orele 19.30.

Măiastra Open Lab este un laborator deschis între 12 și 13 noiembrie, inițiat de artistul și scriitorul american Timothy Stanley. Prima zi constă într-un tur dedicat monumentelor publice, alese de către artist, urmată a doua zi de un atelier de scriere informal, dedicat relației dintre istoria artei și literatură. Artistul va oferi publicului sugestii de scriere menite să încurajeze propriile lor experimente cu arta și literatura, sugestii bazate pe lucrări de artă specifice, provocând publicul să-și imagineze metode alternative de analiză și critică.

Pentru participarea la evenimentele Walk and Talk with Me și Măiastra Open Lab, te rugăm să rezervi un loc la adresa de email [email protected].

Proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București afectiv 2022. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related