2/3 galeria își transformă spațiul expozițional într-o cameră obscură, în expoziția-rezidență O copie mecanică 

2/3 galeria își transformă spațiul expozițional într-o cameră obscură, în expoziția-rezidență O copie mecanică 

Expun artiștii fotografi: Răzvan Neagoe, Vlad Albu și Sabina Suru.

În perioada 3 noiembrie – 4 decembrie 2022, 2/3 galeria organizează expoziția în rezidență „O copie mecanică” a cărei scop îl constituie conturarea unor practici artistice diferențiate și delimitarea unor procese de creație distincte realizate de către artiștii participanți.

Astfel, timp de patru săptămâni, galeria se va transforma într-o cameră fotografică și va funcționa, concomitent, ca o cameră obscură și instalație experiențială, ca spațiu expozițional și ca atelier de creație, artiștii în rezidență fiind invitați să realizeze lucrări artistice si instalații fotografice în situ.

Artiștii care vor participa și vor crea în cadrul proiectului, la 2/3 galeria sunt: Răzvan Neagoe (expune în perioada 3-12 noiembrie), Vlad Albu (expune în perioada 13-23 noiembrie) și Sabina Suru (expune în perioada 24 noiembrie-4 decembrie).

Iubitorii de fotografie sunt invitați să viziteze spațiul 2/3 galeria în perioada 3 noiembrie – 4 decembrie, în intervalul orar 12:00-20:00 și să participe activ sau pasiv la actul artistic generat de fotografi.

Expoziția „O copie mecanică” își propune să chestioneze concepte legate de mecanizarea procesului fotografic, vrând să exploreze idei legate de unicitate, original și copie, cât și despre mistificările imaginii fotografice.

„Proiectul propune transformarea galeriei 2/3 într-o cameră obscură și realizarea unor lucrări în relație cu aceasta. Timp de 9 zile, artiștii sunt invitați să transforme galeria într-o producție artistică in situ strans conectata cu practica individuala a fiecarui artist. Astfel 2/3 galeria este interesată mai degrabă de lucrările ce rezultă din limitările impuse de  cadrul în sine cât și de direcțiile artistice ce se pot dezvolta din acest demers în ziua de astăzi, într-o societate contemporană hiperdigitalizată.”, Claudia Retegan, fondator 2/3 galeria.

Răzvan Neagoe (n. 1974) este artist vizual român, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Genurile artistice în care se exprimă sunt: fotografia, pictura, obiectul, colajul, performance, instalația, landart și new media, dezvoltând proiecte cu tentă socială, de arhitectură dar și de recuperare a operelor clasice. La începutul anilor 2000 a făcut parte din grupul Ecco, în calitate de membru fondator. Din 2006 este prezent alături de Alina Tudor –  grupul focAR - în câteva proiecte de mare anvergură. In perioada 2019-2021 expune alături  de comunitatea artistica STUP.

Vlad Albu (n.1992) locuiește și lucrează în București. Și-a finalizat studiile de licență (2017) și master (2019) în cadrul Departamentul Imagine Dinamică și Fotografie a Universității Naționale de Arte București. Practica sa artistică include fotografie, instalații și publicațiile de artist. Lucrările sale sunt în principal preocupate cu arhitectura și relația umană cu spațiile construite, naturale și imaginate. A expus la Salonul de proiecte, Galeria Posibilă, Galeria Ivan, Atelier 35, Aici Acolo, Galeria Aparte.

Sabina Suru (n. 1986) este artistă multimedia și manager cultural, co-fondatoare a Asociațiilor Marginal, Allkimik și Qolony - Colonia pentru Artă și Știință, respectiv a hibridului artist run VAGon - spațiu in(ter)disciplinat, în cadrul Atelierelor Malmaison. Pornind din pictură și continuând în fotografie și transmedia, practica ei se concentrează acum asupra holografiei și a filmului, și încorporează elemente și concepte din știință (optică, fizică), abordând problematici legate de mutația identității, obiectivizare și memorie exografică, prin colaborări cu practicieni din diverse domenii, precum cercetare științifică, dans contemporan și muzică. 

Expoziție susținută de Banca Transilvania.
Vinul degustat in timpul vernisajelor oferit de Crama Avincis- Domeniul Vila Dobrușa.
Parteneri media: IQads, SMARK, Modernism.ro, The Institute, Zile și Nopți, Revista Propagarta, Revista Zeppelin, Iqool
Demers artistic susținut de: Smart FM

2/3 galeria este o galerie tânără de artă, fondată în București, ce își propune să promoveze arta contemporană, punând accentul pe fotografie. Spațiul expozițional a fost deschis pe 10 iunie 2021 la București.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related