Sute de oportunități pentru tinerii la început de carieră: Summer Career Fair. 29% din tinerii care au participat la studiul Generația Z pe Piața Muncii în 2023 aplică la joburi în IT&C

Sute de oportunități pentru tinerii la început de carieră: Summer Career Fair. 29% din tinerii care au participat la studiul Generația Z pe Piața Muncii în 2023 aplică la joburi în IT&C

Summer Career Fair, târgul de carieră online dedicat studenților, proaspăt absolvenților și tinerilor profesioniști din România, are loc între 13 iunie și 18 august pe Hipo. Candidații au acces de oriunde din țară la o gamă largă de oportunități de carieră, precum stagii de practică, programe de internship, trainee și joburi entry-level. Conform studiului Generația Z pe Piața Muncii în 2023, derulat de Catalyst Solutions, 29% din tinerii care au participat la studiul „Generația Z pe Piața Muncii în 2023” aplică la joburi în IT&C.  Domeniul acesta este foarte bine reprezentat și la Summer Career Fair, oferindu-le tinerilor ocazia să capete experiență pe piața muncii.

Summer Career Fair, un proiect sub umbrela Internship and Trainee Marathon, desfășurat pe Hipo, le oferă șansa tinerilor la început de carieră să capete experiență pe piața muncii în decursul acestei veri. Sunt deschise sute de oportunități de carieră în domenii, precum: IT Hardware și Software, Customer Support – Client Service, Secretariat - Administrativ, Contabilitate - Audit, Finanțe - Bănci, Digital Marketing, Inginerie și Achiziții - Logistică.

Potrivit studiului Generația Z pe Piața Muncii în 2023, la care au participat 751 de tineri, 29% din aceștia se îndreaptă spre industria IT Software atunci când își caută un job, spre deosebire de IT Hardware, domeniu de care sunt interesați doar 8% din candidați. 24% dintre respondenți se îndreaptă către marketing, PR sau advertising, iar 22.9%, către resurse umane. Urmează apoi aria ingineriei aleasă de tinerii respondenți în procent de 15.3%. Toate aceste domenii sunt foarte bine reprezentate la Summer Career Fair pe Hipo.ro.

„Prin Summer Career Fair, le oferim studenților, proaspăt absolvenților și tinerilor profesioniști ocazia să experimenteze domeniul ales. Ei pot aplica la stagii de practică sau programe de internship și trainee pentru a testa terenul. Se pare că 32.5% din tinerii participanți la studiul Generația Z pe Piața Muncii în 2023 susțin că luna iulie este cea mai potrivită pentru căutarea unei oportunități. Derulăm proiectul în perioada aceasta, tocmai pentru a-i sprijini pe tinerii care își doresc să obțină experiență pe piața muncii.”, Maria Marin, Project Manager @Summer Career Fair.

Potrivit studiului Generația Z pe Piața Muncii în 2023, platformele de joburi sunt prima alegere a tinerilor care își caută un loc de muncă. Din cei 751 de respondenți, 45% cu vârsta cuprinsă între 19 și 26 de ani, accesează Hipo.ro pentru aplicarea la internshipuri, programe de trainee sau joburi entry-level.

Alături de oportunitățile de job, tinerii au acces la un număr generos de resurse destinate dezvoltării lor profesionale, printre care: articole, quizuri de carieră, ghiduri de angajare și episoade de podcast, la secțiunea Summer Career Fair de pe Hipo.ro.

Printre companiile care recrutează studenți, proaspăt absolvenți și tineri profesioniști vara aceasta se numără: Austrian Business Agency - Work in Austria, BAT Romania, ING Hubs Romania, KPMG Romania, Pragmatic Play și TELUS International.

Tinerii interesați să participe la Summer Career Fair pot aplica la joburi între 13 iunie și 18 august pe următorul site.

Companiile care își doresc să recruteze vara aceasta prin programul Summer Career Fair pot trimite un e-mail la adresa [email protected].

Catalyst Solutions este o companie de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 17 ani de experiență, Catalyst a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu, precum:

  • DevTalks, cea mai asteptată conferință IT, care reunește 3.500 de profesioniști pasionați de web, online, cloud computing, big data și alte tehnologii sau trenduri IT.
  • DevCon, cea mai influentă conferință dedicată profesioniștilor IT. Pe 1 și 2 Noiembrie vor avea loc 9 conferințe dedicate, care ating o varietate de tehnologii și arii de interes, precum: Java, .NET, Data, AI & Machine Learning, Web & Mobile, și nu numai.
  • www.hipo.ro, singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare;
  • Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, are loc pe hipo.ro de două ori pe an și aduce împreună 200.000+ candidați și 80 angajatori la fiecare ediție;
  • Top Talents România, program care identifică și premiază cei mai valoroși 300 de tineri români;
  • Studiul Cei mai doriți angajatori, cel mai cuprinzător instrument de pe piață care măsoară gradul de atractivitate al brandurilor de angajatori, precum și așteptările pe care tinerii le au de la aceștia.
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie de consultanta specializata in solutii de recrutare si employer branding. Suntem prima companie din Romania care ofera servicii complete de employer branding pornind de la... vezi detalii »

Oameni

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related