Festivalul RURALYMPICS – primul și singurul Festival Rural de Tineret

Festivalul RURALYMPICS – primul și singurul Festival Rural de Tineret

Am revenit cu cea de a cincea ediție a festivalului Ruralympics, jocurile Olimpice ca la Țară, singurul festival Rural de Tineret din România, care se derulează anul acesta pe 4, 5 și 6 august.

Ruralympics este un festival format din 3 zile pline de activități și concursuri destinate tinerilor (dar nu numai), focusate pe abilități dobândite în viața rurală cotidiană. De asemenea este o ocazie pentru relaxare într-o frumoasă zonă naturală - anul asta într-o locație nouă, la Cheia, Prahova, unde locul festiv este înconjurat de munții din masivul Ciucaș.

Idea festivalului ne-a venit acum 5 ani. Asociația Curba de Cultură, din Izvoarele, Prahova, și noi, lucrătorii de tineret ai acesteia suntem singurii organizatori ai evenimentului. Bazat pe ideile tinerilor din localitate, împreună cu misiunea organizației de a sprijini tinerii din mediul rural şi de a valoriza competențele lor, am dat drumul la prima ediție a festivalului Ruralympics în 2019. Suntem mândri că putem să îl organizăm și recunoscători voluntarilor care aduc festivalul la viață în fecare an până în prezent!

Ca în fiecare an până acum, Ruralympics este organizat cu ajutorul unei echipe de 21 voluntari internaționali din cadrul Corpului European de Solidaritate, cu experiențe diferite și dornici de a-și pune ideile în practică, dar și de voluntarii locali, care au participat la edițiile trecute și care așteaptă cu nerăbdare să ajute. Timp de 40 de zile, 30 înaintea festivalului, voluntarii internaționali locuiesc și trăiesc în zona rurală pentru a înțelege mai bine dorințele tinerilor și pentru a dezvolta diverse aspecte ale festivalului. Festivalul va crea un sentiment de comunitate şi va fi un mediu în care localnicii să petreacă timp de calitate cu cei dragi și să socializeze cu ceilalți.

Activitățile festivalului sunt create pentru toate vârstele. Sunt gândite atât pentru jucători de echipă cât și pentru cei care preferă să se joace singuri; unele merg la fel de bine și pentru cei introvertiți, în timp ce altele au clar caracter foarte social și performativ. Lucrurile se desfășoară simultan în fiecare zi, vineri între orele 16.00 și 23.00, sâmbătă între 12.00 și 23.00, iar duminică între 12.00 și 20.00, așa că vă invităm să nu ratați nimic. Printe cele mai tari concursuri rurale de anul acesta sunt mulsul vacii, gătitul mămăligii, spartul nucilor, aruncatul cu bălegar la țintă și aranjatul lemnelor într-un turn stabil. De asemenea festivalul aduce și alte competiții sportive, ateliere creative și momente performative pe scenă. Bineînțeles toate vin cu premii și surprize pentru cei care participă!

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded