RETRO DISCO NIGHT te cheamă la distracție pe 21 & 22 iulie. Organizatorii își doresc să strângă 2500 Euro pentru un băiețel de 6 ani, cu sindrom Down

RETRO DISCO NIGHT te cheamă la distracție pe 21 & 22 iulie. Organizatorii își doresc să strângă 2500 Euro pentru un băiețel de 6 ani, cu sindrom Down

In comuna Borlesti, judetul Neamt, in satul Nechit, de 3 ani, in luna iulie, pamantul & oamenii locului vibreaza pe ritmuri Retro Disco la cea mai asteptata petrecere a anului. RETRO Disco Night a devenit anul acesta Retro Disco Nights, cu program extins pe doua zile – 21 & 22 iulie.

Evenimentul este gândit a fi o punte între generații de aceea va oferi o petrecere pe muzica anilor ’80, ’90 și 2000, dar și elemente de decor kitsch menite să inspire nostalgia deceniilor decembriste și imediat post-decembriste cu care participanții să se fotografieze, să le povestească copiilor lor și nu în ultimul rând, cu care să intre în atmosfera de petrecere. Totodata, evenimentul isi doreste sa aduca in atentia participantilor unele dintre cele mai sensibile cazuri din comunitatea locala.

Prima editie a evenimentului a fost una experiment, dar care a adunat langa organizatori, oameni de nadejde, din comunitate. La cea de-a doua editie Retro Disco Night organizatorii Asociatia NOI- Dezvoltare, Progres, Comunitate au luptat pentru cauza lui Sebastian Pricope, care suferă de Leucemie acută limfoblastică cu precursor B  si pentru care a strans  suma de1400 de euro din donatii, in urma evenimentului.

Cea de-a treia editie isi propune sa stranga suma de 2500 euro, pentru Purcaru Mihai-Adrian, baietelul de 6 ani al lui Purcaru Mihai (72) si Purcaru Liliana (52), diagnosticat cu sindrom Down. Situatia financiara a familiei sale, din pacate nu permite terapia specifica care l-ar putea ajuta pe Mihai-Adrian sa depaseasca obstacolul oferit de cromozomul in plus, insa NOI si cei care ne dorim asta putem sa o facem!

Daca este adresata din timp, cu terapie specifica, sprijin si rabdare din partea familiei si a societatii, un copil cu sindrom Down se poate dezvolta normal, poate merge la scoala si poate lua decizii de unul singur, ajungand un adult independent si perfect capabil sa  munceasca si sa-si intemeieze o familie. Suma pe care Asociatia NOI si-a propus sa o stranga ar acoperi cheltuielile cu terapia specializata & transportul copilului la cel mai apropiat centru de specialitate, timp de 6 luni.

Activitatea Asociației NOI se concentrează pe susținerea informării, a dezvoltării zonei rurale din care provin membrii ei, pe progresul moral al cetățenilor și pe construirea unui grup de acțiune în comună care să fie orientat spre unitate, și ajutor reciproc pentru estomparea diferențelor dintre oameni și formarea unui puternic spirit de colaborare.

Vineri, 21 iulie, de la ora 18:00, la intrare in satul Nechit, Asociatia NOI-Dezvoltare, Progres, Comunitate ii asteapta pe toti pasionații de muzica retro disco, pop, etc. atât românească, cât și internațională, de Jocurile Copilăriei și de natură sa socializeze si sa dea startul petrecerii. In spatiul evenimentului  organizatorii vor desfasura activitati pentru copii si vor avea loc ateliere de pictura cu nisip colorat, de inginerii Lego motorizate & Tatuaje cu sclipici, aduse de Lotus Academy Events, ca parte a conceptului ARTLAND - Artă, Realizare și Transformare prin Lucrări Creative și Noi Descoperiri.

Sambata, 22 iulie, de la ora 14:00, Fundatia Autonom va prezenta un program special de activități. Timp de 4 ore, copii, adolescenti si tineri sunt asteptati sa se joace, sa experiementeze si sa interacționeze unii cu alții, dar si cu voluntarii dedicați ai Autonom. Iată ce ne spun Catalina, Ina si Ana despre activitatea Fundației:

„Fundația Autonom reprezintă tărâmul magic al Companiei Autonom. Aici angajații se transformă în voluntari, contribuind la dezvoltarea educațională a comunităților din care fac parte. Astfel, în cei aproape 11 ani de activitate, ne-am implicat în peste 950 de proiecte educaționale.

Vom participa, cu mare drag și entuziasm, la Evenimentul Retro Disco Night - Borlești 2023, unde vom desfășura activități educaționale, precum desenele pe cartoane, „Ghicește actorul”, „Ghicește melodia”, „Să ne plimbăm puțin pe Glob”, întrebări de (auto)cunoaștere.”

Proiectul Retro Disco Night, ediția a 3-a este organizat de Asociația NOI – Dezvoltare, Progres, Comunitate în parteneriat cu Primăria Borlești și Consiliul Local Borlești. Cu sprijinul Fundatiei Autonom, Cristian Codrescu Photos.
Parteneri: Codrul Boieresc și Turnul Berarilor, Maria Petrariu-artist, La Ciupercuțe, Pun Dragoste, Instant Vibe - Cabina/Oglinda Foto & Platforma 360 Video Booth, Oglinda cu Amintiri, Lotus Academy Events, Marul Fermecat;
Parteneri media: IQads, SMARK

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related