Festivalul Internațional Vara Magică se apropie de final cu două concerte extraordinare la Ateneul Român

Festivalul Internațional Vara Magică se apropie de final cu două concerte extraordinare la Ateneul Român

16 august - Romanian Sinfonietta Orchestra și violonistul Alexander Sitkovetski
23 august – Orchestra de Cameră a Filarmonicii ”George Enescu” și violonistul Alexandru Tomescu

Festivalul Internațional Vara Magică, anul acesta la a XII-a ediție, se apropie de final. După șase concerte extrem de bine apreciate de publicul larg, dar și de critica de specialitate, mai sunt doar două seri de miercuri în care bucureștenii și turiștii aflaţi în această vară fierbinte în capitala României se pot bucura de muzică de calitate în sala cu cea mai bună acustică din mijlocul orașului, Ateneul Român.

Miercuri, 16 august, de la ora 19:30, Romanian Sinfonietta Orchestra, dirijată de violonistul Alexander Sitkovetski, care va fi și solistul serii, va aduce pe scena Ateneului concertul „Carmen - Pasiune si exuberanţă!”, având în program lucrări de Bach, Haydn şi Bizet/Schedrin. Alexander Sitkovetsky interpretează pe o vioară „Parera” Antonio Stradivari din 1679, generos împrumutată prin intermediul Beare’s International Violin Society. Maria Marica, câștigătoarea Concursului George Enescu 2022, va fi invitată ca solistă vioară pentru acest concert. Ea va încânta auditoriul cu virtuozitatea sa la vioară, aducând o notă de strălucire și emoție acestui spectacol unic.

Concertul de închidere a Festivalului poartă numele „Romantic e Fantastic”, va avea loc 23 august, de la ora 19:30 și va fi susținut de Orchestra de Cameră a Filarmonicii ”George Enescu” dirijată de Christopher Petrie. Solistul serii va fi îndrăgitul violonist Alexandru Tomescu, deținător al unui destin artistic impresionant și înzestrat cu o vioară Stradivarius. Programul serii o experiențăinclude cu compoziții remarcabile precum Concertul pentru vioară și orchestră semnat de Călin Humă, Serenada pentru orchestră de coarde, op. 48 de Piotr Ilici Ceaikovski și Iarna lui Vivaldi.

Începând cu 5 iulie, la Ateneul Român au avut loc deja șase concerte camerale și simfonice, șase seri magice de muzică clasică, câte un concert în fiecare miercuri din săptămână, toate făcând parte din Festivalul Internațional Vara Magică, ce se va încheia pe 23 august la Bucureşti.

Festivalul a fost deschis de 100 de violonceliști din întreaga țară care s-au reunit sub numele ”Violoncellissimo 100” pe scena Ateneului Român din București, cu dirijorul Cristian Mandeal la pupitru. Au urmat, miercurea următoare, Camerata regală condusă de Constantin Grigore, apoi Orchestra Naţională Simfonică a României sub bagheta lui Cristian Mandeal cu proiectul ”Contrabasul la superlativ”. Orchestra Română de Tineret condusă tot de Cristian Mandeal, avându-i ca solişti pe pianiştii Oxana Corjos şi Cristian Niculescu a concertat, miercuri 9 august.

Vara Magică a mai adus pe scena Ateneului două recitaluri camerale extraordinare, susţinute de Sînziana Mircea – pian, Davide Mariano – orgă, Mariia Velia – flaut – sub titlul ”Aproape o fantezie”, pe 12 iulie şi de Constantin Sandu – pian, Gabriel Croitoru – vioară, Simina Croitoru – vioară sub titlul ”De la Mozart la Piazzola”, pe 2 august.

Festivalul Internațional Vară Magică a devenit, după 12 ediţii. unul dintre evenimentele culturale estivale marcante și una dintre puținele manifestări de acest gen care aduce în prim-plan capitala României.

Ultimele bilete sunt disponibile online pe bilete.ro. Biletele se pot găsi și la Casa de Bilete deschisă la Ateneul Român, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni până vineri, între orele 15:00-20:00.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related