Zile și seri magice, la sărbătoarea luminilor și dorințelor. A III-a ediție a WishFest, festivalul lampioanelor pe apă, are loc în Capitală, pe 9 și 10 septembrie

Zile și seri magice, la sărbătoarea luminilor și dorințelor. A III-a ediție a WishFest, festivalul lampioanelor pe apă, are loc în Capitală, pe 9 și 10 septembrie

Bucureștiul devine capitala luminilor și dorințelor, în weekendul 9-10 septembrie, când are loc cea de-a treia ediție WishFest, primul festival din România dedicat lampioanelor pe apă.

Mii de lampioane vor fi lansate pe Lacul Floreasca din București (Calea Floreasca nr. 161 - 219) în serile evenimentului și vor crea o imagine unică și o atmosferă magică. Dedicat tuturor vârstelor, WishFest este inspirat de tradiții asiatice și propune un concept inedit și activități distractive pentru întreaga familie. Ediția din acest an aduce în prim-plan: lansări pe lac, în fiecare seară, de lampioane realizate manual și personalizate, sute de preparate culinare, numeroase ateliere de creație și activități educative pentru copii, tineri și adulți, muzică live și dansuri, pe ponton. Publicul se va bucura, de asemenea, și de un târg de produse realizate de designeri, desfășurat sub numele Dreamy Fair.

Programul WishFest se derulează sâmbătă și duminică, 9 și 10 septembrie, între orele 10:00 și 23:00, iar intrarea la festival este liberă.

 

 

Un lampion lansat pe Lacul Floreasca = O dorință împlinită

WishFest, primul festival din România dedicat lampioanelor pe apă și dorințelor, celebrează speranța și bucuria de a trăi. Evenimentul aduce în atenția publicului o tradiție thailandeză veche de peste 700 de ani: în fiecare toamnă, oamenii se bucură de sărbătoarea Loy Kratong, ocazie cu care lansează pe apă cosulețe decorate cu flori și lumânări și lampioane inscripționate cu dorințe și mulțumiri, care le vor conduce rugăciunile către cer. Lampioanele simbolizează noi începuturi. De aceea a apărut WishFest în România, pentru a sărbători speranța și bucuria de a trăi și pentru a trimite dorințele în univers pe calea esenței vieții, apa. Astfel, în fiecare dintre cele două seri ale festivalului, pe lacul Floreasca se vor lansa mii de lampioane.

Cei interesați să scrie o dorință, să lanseze un lampion și să îl lase să plutească pe lacul Floreasca, cu ocazia evenimentului, pot achiziționa unul dintre pachetele WishFest (kit-uri) ce cuprind un lampion, un săculeț și un marker sau creioane colorate și carioci, fie pe site-ul evenimentului, aici https://bit.ly/3DNMNUg, fie direct în cadrul festivalului.

 

Pontonul VIP, un plus de distracție

Pentru publicul care dorește să aibă parte de o experiență în plus, în cadrul WishFest, se va amenaja un ponton unde au acces cei care achiziționează biletele VIP.

Astfel, în intervalul orar 17:00 – 22:00, 9 și 10 septembrie, aceștia au locul rezervat pe pontonul VIP, unde se pot bucura de băuturi gratis, cel mai inovativ și instagramabil Candy Bar și de unde pot lansa lampionul primit cadou și admira spectacolul de pe lac oferit de miile de dorințe lansate de către participanții la eveniment.

Wishfest este un eveniment responsabil, cu grijă față de mediul înconjurător. De aceea sunt luate  toate măsurile necesare pentru a proteja natura, astfel că toate lampioanele sunt create manual din materiale biodegradabile, iar seară de seară o echipă dedicată va igieniza malurile și suprafața lacului.

 

Mega distracția WishFest, cu muzică, dans și teatru

Pe întreg parcursul WishFest, între 10:00 și 23:00, malul lacului Floreasca devin un spațiu de dans și socializare, cu spectacole de teatru dans, balet, muzică live, dar și petreceri pentru toate vârstele.

Povești amuzante și educative pentru copii vor fi spuse sub formă de teatru, de către trupele de teatru SoArt și Sufletos. Copiii vor face astfel cunoștință cu personaje pline de energie și veselie, șoricelul Roțăilă și pisica neastâmpărată, Motănilă. Tot prin teatru interactiv, copiii vor fi invitați de către doi pofticioși, Ema și Eric, să facă mișcare și să se gândească la diverse profesii (avionist, bucătar, sticlist, cântătoare, pictătoare) și diverse valori ale vieții, cum ar fi: adevăr și compasiune

Amatorii de arte ale spectacolului vor avea ocazia să asiste la prestațiile ansamblului de balet clasic si dans modern Arabesque. Acestea vor fi urmate momentul susținut de Corul No Name din Programul Național ,,Cantus Mundi”. 

Tineri artiști ca Loren, Mihnea și trupa cu influențe din rock, jazz și muzică clasică Antebellum vor concerta și ei pe 9 septembrie, la WishFest. Amatorii de K-Pop vor putea dansa și cânta împreună cu membrii trupei The Leaders.

Serile festivalului se vor încheia cu mega petreceri Party Atomic TV (9 septembrie) și Disco Lux cu Iulian Văcărean (10 septembrie).

 

Ateliere plus activități sportive și distractive pentru toate vârstele

Pe lângă lansarea de lampioane, WishFest înseamnă și o serie de activități educative și distractive, pentru întreaga familie.

Astfel, vor avea loc atât activități sportive, cât și creative ca:

  • ateliere de personalizat lampioane;
  • ateliere de: pictură pe diverse suporturi (ceramică, tricouri, evantaie), de realizare bijuterii, dreamcatchere și decorațiuni, pictură pe față, tatuaje cu henna și codițe colorate;
  • ateliere de slime și cele de design textil, susținute de Creative Arts Center.

Nu vor lipsi nici vânătorile de comori (treasure hunt) la care pot participa toți membrii familiei, de la pici la bunici. De asemenea, cei mici se vor putea bucura și de activități legate de artele spectacolului: teatru, muzică și dans.

 

Târgul artizanilor, Dreamy Fair

În cadrul WishFest va exista o zonă special amenajată unde se vor reuni artiști plastici, designeri și artizani ce propun publicului diverse produse, de la cosmetice homemade la accesorii și bijuterii pentru toate gusturile, de la haine de creator la tricouri vopsite, de la puzzle-uri la cărți și jucării pentru copii, lucrate manual.

Amatorii de shopping vor avea acces la produse ca:

  • tricouri brodate sau personalizate pentru ocazii speciale (petrecere de burlaci/burlăcițe, nunți, botezuri etc.);
  • accesorii lucrate manual din lână netoarsă, fină și extrafină;
  • prosoape din materiale sustenabile;
  • accesorii artistice (broșe-bijuteri, broșe-insecte, cercei cu franjuru etc.) în stilul Boho Chic, lucrate manual.

Vizitatorii WishFest vor putea cumpăra și produse din lavandă: cosmetice, decorațiuni, aranjamente florale și jucării.

Jucării din lemn, atât de căutate de părinți, datorită laturii lor educative și creative, se vor  găsi și ele în zona Dreamy Fair a WishFest.

Decorațiuni pentru casă inedite, ce îmbină nonconformismul cu stilul vintage își vor găsi și ele locul la standurile creatorilor de frumos din cadrul festivalului.

 

Unde este distracție, este și mâncare

Pentru amatorii de mancare, WishFest va avea pregătită și o zonă de food, unde se vor putea degusta de la burgeri și pizza până la mâncăruri cu specific asiatic (preparate thailandeze, chinezești, japoneze și indiene), de la dulciuri tradiționale libaneze și înghețată artizanală până la plăcinte de casă și waffles. Cei însetați vor avea acces la: cocktailuri, limonadă, bubble tea, sucuri naturale, ceai și cafea de specialitate.

Parteneri media: Magic FM, Agerpres, Wall-Street.ro, Kudika.ro, Garbo.ro, NewsBucuresti.ro, DescoperaBucurestiul.eu, Moderndads.ro, Modern Family Romania, Social Moms, PRwave, Bucataras.ro, Gustos.ro, Culinar.ro, Reteteculinare.ro, IQads, Spotmedia.ro, Munteanu, B365.ro, ZileșiNopți.ro, K Drama Romania, MedMondi.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related