Începe VideoArt Garden - un eveniment dedicat artei video și performance-ului

Începe VideoArt Garden - un eveniment dedicat artei video și performance-ului

Proiecții video | Talk-uri | Intervenții Performative Live. 

Asociația Copia Originală vă invită la un eveniment de 4 zile dedicat artei video și proiecțiilor de filme, discuțiilor tematice și experimentelor sonore, care va avea loc în grădina Cazărmii U din Timișoara.

Programul evenimentului debutează în fiecare zi la ora 18:00 cu o serie de dezbateri publice alături de invitații internaționali: Joanna Zielenska (istoric de artă și curatoare la M HKA, Muzeul de Artă Modernă din Antwerp), Alper Turan (curator adjunct pentru Protocinema), Marie-Ève Lafontaine (directoare artistică a Fundației Eva Kahan) și Elena Sorokina (curatoare, critic de artă și lector universitar, co-fondatoare a proiectului ”Initiative for Practices and Visions of Radical Care” împreună cu Natasa Petresin-Bachelez).

Programul zilei continuă cu o serie de performance-uri LIVE de la ora 19.30, susținute de artiștii: JOI 14.09 - WIDT Antonina Nowacka și Bogumila Nowacka, VINERI 15.09 - Barbora Kleinhamplová, Tereza Stejskalová și Georgeta Corca, SÂMBĂTĂ 16.09 - Nguyen & Transitory și DUMINICĂ 17.09 Jasmina al Qaisi.

Odată cu lăsarea serii, între orele 21:00 și 23:30, vor avea loc proiecții de video art și filme experimentale. Selecția este curatoriată de artista Larisa Crunțeanu și curatoarea Cristina Stoenescu și aduce în prim-plan expresii artistice din regiune, în colaborare cu organizații locale și internaționale.

Tema evenimentului, "Coatings", explorează conexiunea dintre natura imaterială și efemeră a mediilor artistice bazate pe timp și textura picturii sau a suprafețelor sculpturale, subliniind ethos-ul cross-media al programului. "Coating" reprezintă învelișul care leagă și definește totul, de la produse industriale la produse agricole, de la îmbrăcăminte la amenajarea peisajului, de la limbaj la cortexul paralimbic. Lucrările selectate vor oscila între experimente vizuale și narative, exerciții tehnice și estetice, oferind în același, oferind în același timp o perspectivă asupra imaginii în mișcare ca suprafață iridescentă care provoacă privirea.

Filmele prezentate în cadrul evenimentului includ lucrări video atât de la artiști internaționali, cât și din România, precum: Ana Vaz, Soda Jerk, Mona Vătămanu și Florin Tudor, Pilvi Takala, Diana Vidrașcu. Dintre aceştia, Dafna Maimon ni se va alătura și într-o sesiune Q&A specială în seara zilei de vineri, 15 septembrie după proiecția filmului său, "Leaky Teeth".

Evenimentele performative și discuțiile cu invitați vor fi susținute în limba engleză, în timp ce filmele proiectate vor avea subtitrare în limba română. 

Participarea la eveniment este gratuită.

Organizator: Asociația Copia Originală
Finanțat de: Proiectul face parte din programul național "Timișoara - Capitală Europeană a Culturii 2023" și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu fonduri alocate de la bugetul de stat, prin Ministerul Culturii.
Proiectul face parte din programul Fundației Interart TRIADE "după Sculptură / Sculptură după".
Parteneri: Fundația Interart TRIADE, Goethe-Institut București, Centrul Cultural German Timișoara, Institutul Polonez din București,Institutul Francez din București, Institutul Francez din Timișoara, Forumul Cultural Austriac, Still in Belgrade, NGO Aesop Belgrade, Manekino, CODRU Urban Garden.
Parteneri media: Acoperişul de Sticlă, Aivi Media Hub, Cinemap, curatorial.ro, filme-carti.ro, Glamour, IQads, Modernism, MovieNews.ro, Munteanu, Revista Arta, RFI Romania, Radio Romania Cultural, SMARK, Zile și Nopți.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Initiative Romania

Initiative este una dintre cele mai mari retele independente de media din lume, asigurand servicii specializate de strategie, planificare si cumparare de media. Initiative este membra a Interpublic Group of... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune



Branded


Related