A apărut noul număr Zile și Nopți, ediția de martie

A apărut noul număr Zile și Nopți, ediția de martie

Revista pop culture Zile și Nopți, ediția de martie, a ieșit de la tipar și se distribuie gratuit în locații premium, atent selecționate, din București, Cluj-Napoca, Brașov, Iași, Timișoara și Constanța și este tipărită în 156 de pagini, cu subiecte în exclusivitate din muzică, artă, film, food&drink, lifestyle, fashion, design și arhitectură.

Revista conține și un supliment special, Top femei de Succes 2023, susținut de Gerovital.

La capitolul POP-UP STORiEs, Claudia Aldea ne-a pregătit un documentar despre personaje feminine iconice în Pop-Culture.

„Prin cunoaștere, libertate și curaj, eroinele zilelor noastre se îndepărtează de stereotipuri și prejudecăți, devenind modele ale diferitelor experiențe feminine, care ne pot inspira și în propriile povești”.

La capitolul MUZICĂ, Valentin Moraru scrie despre Fantomele... viitorului:

DEPECHE MODE vine cu un nou single (Ghost Again) și cu un nou album (Memento Mori).

„În premieră în formulă de duo, dar având alături multe perechi de urechi fi ne și mâini dibace, au produs un nou material, intitulat Memento Mori, ce urmează a fi lansat pe 24 martie. Nu ar fi deloc o surpriză ca Memento Mori să fi e ultimul album Depeche Mode”.

Ioan Big a stat de vorbă cu cantautoarea franco-venezueleană Sophie Fustec, care a adoptat numele de scenă La Chica în urmă cu exact 10 ani, când a decis să îşi continue cariera solo, după ce se lansase cu grupul feminin 3somesisters.

„Trebuie să trăim fiecare moment al prezentului şi, abia pe măsură ce clipele trec, ne vom da seama ce se întâmplă cu noi în continuare. Trebuie să trăim... acum”.

Alexandra Cuza ne amintește că istoria muzicii Rock marchează anul acesta 50 de ani de la lansarea lui The Dark Side of the Moon, „fără doar și poate, un etalon al rock-ului, fi e că e el clasic sau progresiv”.

La Capitolul ARTĂ, având ca motiv premiera de la sfârșitul lunii martie, de la Opera Naţională Bucureşti, a celui mai longeviv Musical din istoria Broadway-ului şi al doilea din cea a West End-ului (după Les Misérables), The Phantom of the Opera, Ioan Big a stat de vorbă cu reputatul designer de teatru Gary McCann.

„Musical-ul The Phantom of the Opera e renumit ca fiind un festin vizual. Este un spectacol pe care oamenii îl asociază foarte puternic, invariabil, cu decoruri şi costume extrem de spectaculoase”.

La Artiști Urbani, Gruia Dragomir ne-o prezintă pe Corina Nani, artistă vizuală și conf. univ. dr. la Departamentul de Design și Arte Aplicate al Facultății de Arte și Design Timişoara.

„Încerc să mă concentrez să aduc culoare în spațiul anost al orașului”.

Și pentru că suntem în luna în care sărbătorim Femeia, Claudia Aldea ne prezintă o serie de cărți care au stat la baza mișcăriilor feministe.

„La începutul anilor 1900, odată cu Mișcarea Sufragetelor, în literatură au început să apară o serie de lucrări care, folosindu-se de idei filosofice, de istorie și de științele sociale, au oferit celor care luptau pentru egalitate o nouă perspectivă.

Astfel, în anul 1903 a apărut și primul roman feminist din literatura română, „Patimi”, scris de Sofi a Nădejde, care a discutat, pentru prima dată, despre locul femeii în societatea vremii”.

Și tot la capitolul ARTĂ, Ioan Big a stat de vorbă cu reputata coregrafă, performer și profesoară de dans contemporan, Marta Coronado.

„Gândesc în termeni de corp colectiv, și nu individual”

La capitolul FILM, Monica Felea transmite de la Berlin:

„Într-o lume în care suntem tot mai însingurați, în care filmele se văd mai des pe micile ecrane din sufrageriile de acasă, Berlinale se încăpățânează să adune sute de mii de oameni în sălile de cinema și teatre, ale celei mai cosmopolite capitale ale Europei”.

În formidabilul thriller psihologic al lui Mihai Mincan, Spre Nord, un tânăr român obsedat de “American Dream”, îmbarcat clandestin pe un vapor de transport marfă ce traversează oceanul, se confruntă cu tributul înfiorător de mare pe care trebuie să îl plătească de unul singur realității crude și pragmatice, intolerante cu visătorii, chiar și atunci când visele sunt născute din pură disperare. Ioan Big a stat de vorbă cu ultra-talentatul Niko Becker, aflat la debutul său într-un lungmetraj de ficțiune.

Actorul Ștefan Iancu scrie pentru Zile și Nopți un articol de opinie:

„La La Land este filmul pe care aș fi vrut să îl scriu eu, Whiplash este filmul în care aș fi vrut să joc, iar Babylon este filmul în care aș fi vrut să trăiesc”.

Actriță de film, teatru și televiziune de certă valoare, Andreea Vasile a participat pentru a treia oară la Berlinale, Spy/Master fiind primul serial produs în România selectat în competiția prestigiosului festival. Acesta a fost punctul de plecare al interviului realizat de Ioan Big cu Andreea Vasile, despre personajele și experiențele ei profesionale de dată recentă.

„Mi se pare că nu exiști ca actor, dacă nu ai încredere”.

La capitolul EAT & DRINK, Ștefan Chirițescu, publicitar și marketer, ne recomandă să încercăm vinurile noi de martie.

„Îți vând un pont, vizitează acum o cramă de lângă tine ca să simți vinurile noi sau alege unul dintre târgurile de vin de primăvară ca să compari vinuri noi din diverse regiuni. Vine primăvara și ne putem bucura de toate culorile vinului”.

Maria Martac, biolog, tehnician nutriționist și health coach ne recomandă o serie de alimente pentru sănătatea pielii.

„Pe măsură ce oamenii de știință învață mai multe despre dietă și metabolism, este din ce în ce mai clar că tot ceea ce mâncăm poate afecta în mod semnifi cativ aspectul, sănătatea și grăbește îmbătrânirea pielii”.

Cosmin Dragomir, antropolog culinar, se întreabă (pe bună dreptate), de ce din burta de vită se face doar ciorbă?

„Câteva rețete vechi amintesc de snițelul cu burtă (e bun, l-am mâncat la Paninaro), Păstorel vorbește despre chiftele din burtă dată prin mașina de tocat (pe astea nu le-am întâlnit nicăieri), iar prin Ardeal și Banat se mai fac (dar tot excepții) niscaiva tocane (am mâncat la Pecica)”.

Ana Consulea, chef cofetar, are o dilemă. Cine câștigă din „războiul” mucenicilor?

Cei muntenești sau cei moldovenești?

„Există două tipuri de mucenici în România, fapt care a dat naștere unei dezbateri aprinse, cu atât mai mult cu cât sunt implicate și două regiuni istorice, fi ecare cu tradițiile și mândria ei. Team mucenici moldovenești sau team mucenici muntenești? Aceasta este întrebarea”.

Horia Ghibuțiu ne recomandă un sandviș deschis, cu dichis.

„O gustare la îndemână – consistentă dimineața, satisfăcătoare la prânz și ispititoare la ceasul din noapte când dai iama-n frigider – vine din bucătăria daneză”.

Iuliana Ciocîrlan ne recomandă câteva bucate de încercat de St. Patrick’s Day: soda bread, supa cremă de cartofi cu praz, colcannon, varză gătită întreagă sau Cottage Pie.

La capitolul LIFESTYLE, Alin Gălățescu ne prezintă parfumul lunii martie:

ARCHILIBRIUM, de CALE Fragranze D’Autore.

Archilibrium este o aromă de cuib cald, uman, în perfect balans cu viaţa cotidiană şi cu lumea din care face parte, exact dezideratul celor mai noi căutări în tot ceea ce înseamnă artă şi lifestyle de secol XXI”.

Alexandra Bujeniță ne spune povești despre feminitate, într-un interviu cu Mădălina Spiridon, designer de bijuterie.

„Cred că noi, oamenii, avem mereu măști. Nu percep asta ca pe un aspect negativ. Suntem într-un fel la muncă, atunci când avem anumite responsabilități.

Suntem într-un fel cu familia sau prietenii. Aici intervin bijuteriile. Eu le văd ca și purtătoare de mesaj”.

La DESIGN, Arh. Ioana Aldea ne prezintă contraste în armonie: Vila Nura

„Amplasamentul situat într-o zonă turistică în plină dezvoltare, încă nesufocată de investițiile disproporționate și goana după folosirea fiecărui metru pătrat din proprietate, oferă un cadru ideal pentru o dezvoltare sustenabilă”.

Alin Gălățescu ne prezintă un nou eveniment dedicat modei: ART SAFARI vs. FASHION = LifeStyle de Top.

„Am pus moda în raport cu noua ediție Art Safari într-un performing light prin care am demonstrat că dialogul între viziuni, între arte, reflectă perfect evoluția profundă a lifestyle-ului autohton”.

La capitolul TRAVEL, Anamaria Grumeza ne recomandă 5 orașe de vizitat primăvara. La prețuri relativ decente (nefiind sezon estival) și cu temperaturi în creștere, iată câteva orașe din Europa pe care să le vizitați în această primăvară: MONTREUX - Elveția, PLOVDIV – Bulgaria, AMSTERDAM – Olanda, STAVANGER – Norvegia, PORTO –Portugalia.

La EXPO, Claudia Aldea ne prezintă prima expoziție Formula 1 care se va deschide la Madrid pe 24 martie.

După cinci ani de pregătiri, în spațiul IFEMA, din Madrid, se va deschide prima expoziție dedicată fenomenului, istoriei și eroilor de Formula 1, sub sloganul „Experience the past, present and future of Formula 1”.

La POVEȘTI DE SUCCES, Gruia Dragomir a stat de vorbă cu Tudor Petrican, fondatorul BE CLOCKWISE, afacerea autohtonă care-ți face ceasul așa cum vrei.

„Ceasornicarul este cel ce repară ceasuri sau le vinde. Noi suntem designeri de ceasuri”.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related